Nyhed

Videokavalkade: De største 90'er-dancehits

Hvis du har våde retrodrømme om 90'ernes eurodance, kan du få alle dine ønsker opfyldt her forud for braget i Forum.

Så er det i aften, det går løs til "We Love The 90's", den store 90'er-fest i Forum i København med Snap!, Haddaway, Culture Beat, Daze, Hit'n'Hide, Dr. Bombay og Barcode Brothers, og meget større bliver det ikke, hvis man er til eurodance af den mest 90'er-orienterede slags. Og så er Anders Breinholt konferenicer, og han var studievært på The Voice i 90'erne, så han ved, hvad han taler om.

Det er sikkert og vist, at alle, der var unge i 90'erne, kan skråle med på de her sange i søvne og mindes neonrør, buffalostøvler og trompetbukser. Ikke desto mindre skal I ikke snydes for dem her, så gør jer klar til den helt store tur ned ad en farverig, stil- og smagløs, på én gang fantastisk og forfærdelig 90'ernes memory lane.

Hør også sangene og lidt bonusnumre på GAFFAs 90'er-playliste på Spotify.


Snap!: Rythm Is A Dancer (1992)

Det tyske eurodance-band Snap! står bag denne uforlignelige klassiker fra 1992, som blev deres største hit med næsten 500.000 solgte eksemplarer. Derudover gav Rupert Neate fra Daily Telegraph også Snap! den ingenlunde ærefulde udnævnelse som bagmændene af "den værste tekst i verden" med linjerne "I'm as serious as cancer when I say rhythm is a dancer".


 

Haddaway: What Is Love? (1993)

Et af 90'er-eurodancens største og mest ikoniske hits, der nåede en førsteplads på hitlisten i hele 13 lande i Europa og Asien. Haddaway er søn af en tysk oceanograf og en sygeplejerske fra Trinidad, og hans rigtige navn er Nestor Alexander Haddaway. Haddaway har udgivet plader løbende siden gennembruddet i 1993 med netop debutsinglen "What Is Love?", om end succesen begyndte at falde i slutningen af 90'erne, og hans hidtil seneste album er fra 2005.


 

Culture Beat: Mr. Vain (1993) (billedet)

"I know what I want, and I want it now!" Megahittet "Mr. Vain", som det tyske eurodance-band Culture Beat stod bag, udkom i 1993 og gav bandet hele tre gange guld i Tyskland med 750.000 solgte eksemplarer. i 2003 fejrede Culture Beat 10-års jubilæet for deres største hit ved at udgive en ny version. "Mr. Vain Recall" opnåede stor succes og fik en syvendeplads på single-hitlisten i hjemlandet Tyskland.

 

Daze: Super Hero (1997)

Det danske eurodance-band debuterede i 1997 med albummet "Super Heroes", hvor titelsangen blev et stort, internationalt hit. Daze udgav i juni i år den nye single "Fool Me" og vi kan således forvente, at de snart bliver albumaktuelle her 15 år efter deres verdenssucces. De vandt desuden GAFFA-prisen for "Mest Håbløse Danske Navn" i 1997, hvor "Super Hero" også var nomineret til prisen "Bedste Danske Hit". De måtte dog se sig slået af Aqua og "Barbie Girl".

 

Hit'n'Hide: Space Invaders (1998)

Den tyggegummipoppede danske duo hittede med "Space Invaders" fra deres debutalbum "On The Ride" fra 1998. Bandet blev dannet i 1997  af Jeanne C. og rapperen Morgan Jalsing, hvor førstnævnte blev erstattet af sangerinden Christina S. på deres opfølger "Hit'n'Hide" i 2000. "Space Invaders" var bandets eneste megahit, der i sin tid lå seks uger som nummer ét på den danske hitliste.

 

Dr. Bombay: Calcutta (Taxi Taxi Taxi) (1998)

Der er ikke meget indisk over svenske Jonny Jakobsen, der med sit alter ego "Dr. Bombay" hittede med sin tyggegummipop på den uforglemmelige "Calcutta". Han debuterede med albummet "Rice And Curry" i 1998, hvor han udover "Calcutta" også hittede med titelsinglen og nummeret "SOS (The Tiger Took My Family)". 

 

Barcode Brothers: Dooh Dooh (1999)

Ingen 90'er-fest uden Barcode Brothers! Den danske trance-duo Christian Møller Nielsen and Anders Øland indtog klubberne landet over, da de i slutningen af 90'erne hittede med "Dooh Dooh" og fortsatte successen i det nye årtusind med sange som "SMS" og "Flute".

 

Billetsalget til de to shows er i fuld gang via GAFFA Live.

ANNONCE