Nyhed

Sky Architects sang for sang

Det aarhusianske selverklærede doom-pop-band fortæller om "The Promise Of Tomorrow" nummer for nummer

Det aarhusianske selverklærede doom-pop-band Sky Architects, som indtil videre har gjort sig mere bemærket i udlandet end i Danmark har netop udgivet debutalbummet "The Promise of Tomorrow" i Europa, USA og Japan. Gruppen spillede i weekenden på Spot Festival, og her uddelte GAFFAs Rebecca Thuesen fire stjerner og skrev blandt andet:

"Meget af det, vi hører i aften, er uden tvivl meget tæt på post-rock, men trommerne og vokalen får noget mere plads, end man traditionelt hører i den genre, og for pokker, det virker. Post-rock har det med at blive rigeligt monotont efter ti minutter, men Sky Architects bryder mønstret med nærmest heavy metal-agtige trommer og rigtig sang. Den kvindelige gæste-solist synger faktisk et helt nummer igennem, og gør det fint nok, dog med et voldsomt overforbrug af vibrato på stemmen, hvilket ødelægger en ellers dejlig og nærværende vokal."

GAFFA har her givet ordet til gruppen, der gennemgår det nye album sang for sang. Du får første halvdel her:


1. The Promise

Introen. Lavet ren og skær udemokratisk. Vi havde diskuteret hvorvidt introen skulle være mere "flydende" eller mere "et track". Så imens Steffen (trommer) var væk, indspillede det øvrige band en mere flydende intro. Da han hørte det, låste han således de øvrige bandmedlemmer ude, og indspillede sammen med Jacob (producer) trommerne og låste ikke de andre ind, før det var mikset nogenlunde. Til sidst var vi alle enige om at introen nu fungerede godt for alle, og åbner albummet på en god måde.

2. Fade Out

Oprindeligt en skitse fra Stefan (vokal/guitar), som vi andre så har jammet indover. Egentligt sådan vi skriver de fleste numre - enten via rent jam, eller jam ind over skitser. Der er vel ikke så meget mere at fortælle - det er nok det mest post-rockede der er på pladen, og en god koncertåbner.

3. We Will Never Forget This

Første single fra pladen. Gæstes af strygerkvartetten Who Killed Bambi? og Jakob Sørensen på trompet. Har på en eller anden måde alle sider af os. Det poppede, det storslåede, det metalliske og støjen.

4. All Free Must Fly

Vi havde talt om at lave noget helt lowkey. Thomas kom med hovedmelodien, Benjamin skrev en tekst, og så blev det ellers et ret roligt og trommeløst nummer, med henblik på at kunne fylde på i studiet. Har aldrig været tænkt som et live-nummer. Det fedeste ved historien bag er at vokalen er lagt ind i et one-take. Et take som faktisk bare blev lavet for at vi kunne høre hvad Karin havde lavet af vokalmelodi til nummeret. Da Karin så kom ud for at indspille det, nåede vi frem til at det fedeste take sjovt nok var det som blev lavet uden tanke for at det skulle på pladen.

5. Waves of Light

Det nummer vi valgte at lægge gratis ud til download – kan stadig hentes på vores soundcloud. Igen et nummer som er repræsentativt, da det både er upbeat og til dels catchy, men ender i et brag, og med masser af dobbeltpedal og shredding. 
Den afsluttende trommedel er improviseret i lag af Steffen.

Læs hele artiklen i GAFFAs artikelsektion


ANNONCE