Nyhed

Aarhusiansk musikpersonlighed vil i byrådet

Ung politikerspire får hjælp fra sit musikalske bagland, når han stiller op til novembers lokalvalg

Steffen Rasmussen er navnet på den 28-årige musikpersonlighed, der ønsker at gøre Aarhus til et bedre sted at være – specielt for dem, der har det sværest. Han stiller ny op til byrådsvalget i Aarhus Kommune tirsdag den 19. november. Det aarhusianske bysbarn har startet og været involveret i et hav af kulturelle projekter i Aarhus, som oftest har omhandlet sociale emner.

Et arbejde, som blandt andet har ført til en nominering fra Ivækst som en af Danmarks fem unge håb inden for iværksætteri. Projekter, som senere er blevet afløst af arrangementer af udelukkende social karakter, herunder den årlige åbne juleaften for ensomme og andre i Aarhus, regnskovskampagnen for Verdens Skove med mere. Det næste skridt er politisk. Steffen Rasmussen elsker fællesskab, men vurderer selv, at han tjener det bedste formål ved at stille op til byrådet uden for partierne. 

Steffen Rasmussen er også kendt som trommeslager i rockbandet Sky Architects, der af GAFFA fik tre stjerner for debutpladen "The Promise Of Tomorrow" tilbage i 2012. Han har dybe rødder i det aarhusianske kultur- og musikliv, og som tidligere formand for Metal Royale og ejer af det nu hedengangne pladeselskab og eventagentur Strange Ears er det tydeligt, at han også kæmper for kulturlivet i Aarhus. Vækstlaget, musikken, teatret og litteraturen interesserer ham særligt. I 2011 udgav han bogen "Kulturel Iværksætter".


Dele af musikmiljøet i Aarhus har valgt at støtte op om Stefen Rasmussens ønske om en plads i byrådet. Over to weekender afholdes der støttekoncerter for Steffens kandidatur til byrådet. Det ene arrangement går under navnet "Vores Aarhus" og her vil Mimas, Kajsa Vala, The Boy That Got Away og Tristesse of Enola stille op gratis og spille til fordel for kandidaten. Det andet arrangement går under navnet "Hegn, Bajer og Byråd", og det er så vidt vides første gang, at et kommunalvalg forbindes med heavy metal.

Her vil fem af de større lokale metalbands gå på scenen, og publikum vil blandt andet kunne opleve I Aphyxion, Battery og Panacea.

– Jeg er så taknemmelig for musiklivets støtte. Grundlæggende har oplevelsen været, grundet de hundreder af mails jeg rent faktisk har modtaget de sidste måneder – at byens musikliv – herunder bands, foreninger, spillesteder – står bag mig. Måske fordi vi har arbejdet sammen i så mange år, og de ved hvad jeg står for, siger byrådskandidaten.


Støttekoncerterne for Steffen Rasmussens kandidatur er gratis, men med mulighed for donationer:

"Vores Aarhus" - HeadQuarters den 20. september klokken 19.30

"Hegn, Bajer & Byråd" - Backstage den 27. september klokken 20.00 (I musikkens ånd, går 10 kroner per solgt fadøl til kampagnen)


 

 

ANNONCE