Nyhed

Reportage: 90’er-eurodance-fest indtog Forum

Halvfyldt Forum festede til nostalgifest

Se mange flere farvestrålende billeder fra festen i GAFFAs gallerisektion

Når man afholder et 90'er-arrangement i Forum, så kan man ikke undgå at blive sammenlignet med det stort anlagte All 90's-event der blev afholdt samme sted tilbage i 2008. Dengang kunne et Forum proppet til bristepunktet opleve et stort line up af gamle 90'er-dance-artister, og aftenen huskes - på trods af efterfølgende kritik af tekniske problemer m.v. - stadig af undertegnede som en fantastisk fest med mange stærke optrædender. All 90's var en af de første gange i verden at man samlede så mange navne fra dengang, og siden da har lignende arrangementer spredt sig over det  meste af Europa.

Nu havde et af de internationale koncepter - We Love The 90's - så fundet vej til Forum, men med et line up præget af danske kuriositeter. Om det var aftenens line up, kritikken af All 90's der stadig hænger ved eller bare dårlig promovering skal være usagt, men det var ikke lykkedes at lokke så mange til denne aften. Selvom halvdelen af salen var spærret af, var der ikke fyldt. Det afspejlede sig dog ikke i folks humør.

Musikken

At der var tale om et mindre anlagt arrangement end All 90's kunne ses ikke bare på listen af artister, men også på set uppet. Men nu er det jo heller ikke det der er det vigtigste, det er musikken der sender publikum på en nostalgisk rejse og starter festen. Og det skulle der på papiret også være god mulighed for til We Love The 90's. Og selvom ikke alle optrædende leverede lige godt, så blev den på papiret lovede nostalgifest også holdt blandt publikum.

Pudsigt nok var det først og fremmest de danske navne der gav mindeværdige optrædender. Hit 'n' Hide som vel ellers mest huskes som et kulørt koncept-act tog deres egen musik seriøst og leverede som første navn på scenen effektivt en række af deres gamle singler. Også Daze og Barcode Brothers leverede varen og greb samtidig muligheden for at præsentere nyt materiale. Daze med deres aktuelle single "Fool Me" og Barcode Brothers med et par opdaterede 2012-versioner af deres gamle hits. Dog var det lidt ærgerligt at Barcode Brothers blandede andres materiale ind i deres sæt, når de nu har to udmærkede album på samvittigheden.

Aftenens ubestridte bedste optræden kom fuldt forventeligt fra Haddaway (billedet), en herre hvis tydelige glæde ved at stå på scenen altid smitter, og som har et stærkt bagkatalog ud over "What Is Love" som folk ellers husker ham for. Ellers var der ikke meget mindeværdigt over de resterende artister.

Snap!
gav en udmærket optræden om end det virkede en anelse rutinepræget. Heldigvis kan de leve højt på at de vel som det eneste navn har mere end en-to numre som folk stadig husker. Dr. Bombay tog ikke engang sig selv seriøst tilbage i sin storhedstid; det gjorde han heller ikke på scenen denne aften. Det var dog ikke noget der gik publikum på; de lystigt sang med.

Aftenens store skuffelse stod Culture Beat for. Nu om dage husker folk stort set kun "Mr. Vain", men med over 13 millioner solgte album, tre fremragende album og nogle af 90'ernes stærkeste eurodance-singler på bagen, så burde de have noget at komme med. Det virkede dog ikke som om at de troede på eget materiale, og alle numre blev leveret i oppumpede udgaver eller sammenblandede medleys. Selvom ikke mange kan synge med på deres singler fra dengang længere, så kunne det jo være at man kunne overvinde nyt publikum, hvis man tog sin musik seriøst og lod de enkelte tracks tale for sig. Retfærdigvis skal siges at Culture Beat kom med på et afbud få dage før arrangementet skulle holdes.

Der skal dog ikke herske tvivl om at Aalborg kan forvente sig en festlig aften, når arrangementet gentages den 15. september i det nordjydske.

ANNONCE