Nyhed

Copenhell offentliggør seks vilde bands

Helvedes flammer står hedt og højt ...

Det er stærke navne, som Copenhell i dag offentliggør. Dødstrashere, punk og stener-metal kommer til årets festival. Du kan godt finde den slidte T-shirt frem og stikke en flaske Jägermeister i baglommen. Anthrax, Sepultura, Monster Magnet, Bad Religion, Clutch og Redwood Hill har meldt deres ankomst til Refshaleøen, når den står i lys lue fra 11. til 13. juni i år. 

Selvfølgelig er der plads til én af The Big Four på Copenhell. Anthrax leverede et groovy trash-brag på Copenhell i 2012 og har nu lovet at gøre kunsten efter. Tilbage i front for New Yorker-kvintetten er forsanger Joey Belladonna, hvor han får selskab af riff-minister Scott Ian og bundsolide Freank Bello på bas. Deres seneste album, "Worship Music" fra 2011, høstede fem ud af seks stjerner hos GAFFAs anmelder Keld Rud.

Fra Sydamerikas mørke jungle kommer Sepultura brølende. De har i 30 år shredded sig gennem karrieremæssige op- og nedture og i processen leveret nogle af de mest banebrydende album i metal-genren. Deres seneste album modtog dog ikke lutter roser i GAFFA. "Kairos" fra 2011 modtog kun to stjerner og fik følgende ord med på vejen: "Kairos lyder umiskendeligt som Sepultura. Men vel at mærke som en skygge af bandet, der i sine velmagtsdage var med til at sætte dagsordenen for den ekstreme metal." Ikke desto mindre burde det ikke sætte en stopper for et af verdens mest garvede metalbands. Tværtimod.


Bøj dig for den almægtige Space Lord.  Monster Magnet er altid gode for en rejse på stener-rockens støvede landeveje. Det er cockrock, det er into space, det er en ægte rock'n'roll-oplevelse, når Dave Wyndorfs karakteristiske vokal griber fat i dine ører, som mørkets fyrste griber fat i din hånd og leder dig på psykedeliske afveje.

Red skægget og gør klar til komplicerede riffs. Clutch (billedet) synes at være på evig turné, og nu lægger de vejen forbi Copenhell. Deres blanding af sydstatsrock med stoner-tendenser har tiltrukket sig et massivt kultpublikum. Og mon ikke de også tiltrækker sig et stort publikum til Copenhell. 

Bad Religion har i 35 år sat standarden for melodisk punkrock. Dermed indtager de pladsen som genrens absolutte fyrtårn. Sidste år udgav de albummet "True North", som modtog fire ud af seks stjerner, og Keld Rud konstaterede: "Umiddelbart lyder 'True North' som blot endnu et Bad Religion-album. Det er ikke nødvendigvis en skidt ting, da den californiske punkgruppe alle dage har haft sangskrivningen i højsædet. Så selv når de stilistisk har trådt vande, har der været masser at komme efter."

Danske Redwood Hill har gennem længere tid imponeret metalfans med deres voldsomme post-black metal. Bandet blev da også den første vinder af Politikens nyindstiftede Metal Heart-pris, som i starten af året blev uddelt til upcoming-arrangementet When Copenhell Freezes Over. Redwood Hills tonstunge og rasende metal fremkaldte respekt blandt både fans og branche, og det landede bandet en plads på dette års Copenhell. Missede du Redwood Hill, da de spillede på festivalen i 2012, har du nu muligheden for at opleve dem vælte Pandemonium-scenen.

De nu 25 offentliggjorte bands tæller: Iron Maiden, Megadeth, Within Temptation, Graveyard, Arch Enemy, Suicide Silence, Tyr, Obituary, The Hell, Finntroll, Mercenary, My Dying Bride, Of Mice & Men, Thy Art Is Murder, Gorguts, Watain, Blood Eagle, Finntroll, Mercenary, My Dying Bride, Of Mice & Men, Thy Art Is Murder, Gorguts, Watain og Blood Eagle.

Copenhell foregår på Refshaleøen fra 11. juni til 13. juni. Billetter er i salg og kan findes via GAFFA Live.


ANNONCE