Nyhed

Ramones: 4 drenge fra Forest Hills

GAFFA bringer et vidtrækkende portræt af verdens nok første punkband

Da Tommy Ramone 11. juni døde af kræft på et hospice i New York, var det endegyldigt slut med de oprindelige fire i verdens måske første punkgruppe. I den anledning ser GAFFAs Torben Holleufer tilbage på en stilskabende karriere i sit vidtrækkende portræt "Ramones: 4 drenge fra Forest Hills". 

Ramones blev kendt for deres kompromisløse og bombastiske sceneoptræden:

"Ramones var professionelle til fingerspidserne. Udtrykket var finpudset og bandet ville chokere dem, der besøgte deres omklædningsrum inden en koncert, for de ville sidde med øveforstærkere og spille det sæt igennem, som de om et øjeblik skulle ud på scenen og affyre i den vanlige stil, der helst skulle forme sig som et bombardement af publikum. Når de kom ind på scenen, var koreografien altid den samme. Guitarist og bassist ville veksle mellem synkront at gå frem mod publikum og stå med spredte ben, som låste i knæene, mens de høvlede løs på strengene. Mens den høje Joey i midten ville gemme sine øjne bag kraftige briller kamoufleret som solbriller, og cool som en Jim Morrison læne sig hen over mikrofonen, drævende sine ikoniske og enkelte linjer ud."


Du kan læse det fulde portræt i GAFFAs artikelsektion.

Artiklen rummer også en række links med videoer fra Ramones' karriere, og det kan anbefales at høre de tre første livenumre fra deres koncert på The Rainbow i 1977 HØJT i sommervarmen.

ANNONCE