Nyhed

Tommy Ramone er død

Det sidste medlem af det stilskabende punkrockband er gået bort

Tommy Ramone (nummer to fra venstre på foto), eller Tommy Erdelyi, som han egentlig hed, er død, skriver The Guardian og bandets officielle Twitter-profil. Han blev 62 år gammel.

Den originale trommeslager i det legendariske New York-band Ramones døde i sit hjem i Ridgewood, Queens, New York, efter i en længere tid at være blevet behandlet for kræft i galdeblæren.

Tommy Erdelyi blev født i den ungarske hovedstad Budapest i 1952, men flyttede med sine forældre til New York, allerede da han var fem år gammel. Han voksede op i Forest Hills, Queens, hvor han i midten af ​​60'erne begyndte at spille musik med John Cummings, der senere gik under navnet Johnny Ramone.


Erdelyi skulle egentlig fungere som manager, da Ramones startede i begyndelsen af ​​70'erne, men da Dee Dee Ramone havde problemer med at synge, mens han spillede bas, blev løsningen, at trommeslager Joey Ramone overtog mikrofonen, mens Tommy satte sig ved trommesæt.

Der sad han på bandets klassiske debutalbum fra 1976, som for nylig gik guld i USA, og på efterfølgerne "Leave Home" (1977) og "Rocket to Russia" (1977). I 1978 overtog Marky Ramone trommerne efter Tommys eget ønske, men Erdelyi fortsatte med både at producere bandet og hjælpe til med guitar- og trommespor.

I 00'erne spillede Tommy Ramone i bluegrass-duoen Uncle Monk, der udgav et selvbetitlet album i 2006.


Efter forsanger Joey Ramone døde i 2001, Dee Dee året efter og guitarist Johnny i 2004, var Tommy det sidste overlevende oprindelige medlem af bandet. Ingen af medlemmerne var i familie, og ingen hed Ramone i virkeligheden. Joey Ramone hed egentlig Jeffrey Ross Hyman, Dee Dee Ramone hed Douglas Glenn Colvin, og Johnny Ramone hed John William Cummings.

Ramones havde i de første år kun begrænset kommerciel succes, men var et af de allerførste punkbands og havde stor indflydelse på punkscenen i både USA og Storbritannien. I 2002 blev de optaget i Rock and Roll Hall of Fame, og i 2011 modtog de en Grammy for "Lifetime Achievement".


ANNONCE