Nyhed

Guide: 10 headbangers til Copenhell

I anledning af at Helvedes porte i morgen åbnes, anbefaler GAFFA 10 koncerter til årets metalbrag

I morgen åbnes portene til underverdenen, og flammerne rejser sig højt over København fra Refshaleøen, som indhylles i tjæresort røg. Årets metalbrag, Copenhell, sparkes i gang, og programmet mangler hverken growl eller guitar-flæns. På pladsen vil det være muligt at nedsvælge "Baphomet" på 66,6% eller varme stemmebåndet op i et "Growl-O-Meter".

GAFFA har kigget programmet igennem og giver her anbefalinger på, ja, der står egentlig 10 koncerter, men vi lægger én til for at undgå et rundt tal og i stedet ramme det mere diabolske 11. Det er selvfølgelig kun et bud, så du skal være velkommen til i kommentarfeltet at komme med dine egne anbefalinger. Det kunne jo være, at du kunne holde den brandtale, der sender nye fans over til din personlige favorit.

For at du kan blive klar til ballet har vi lavet en spilleliste i WiMP og Spotify med et udvalg af sange fra vores anbefalinger. Hør dem forneden.

ONSDAG DEN 11. JUNI


Monster Magnet, Hades Stage, klokken 18.00

Bøj dig for den almægtige Space Lord. Monster Magnet er altid gode for en rejse på stener-rockens støvede landeveje. Det er cockrock, det er into space, det er en ægte rock'n'roll-oplevelse, når Dave Wyndorfs karakteristiske vokal griber fat i dine ører, som mørkets fyrste griber fat i din hånd og leder dig på psykedeliske afveje.

Arch Enemy, Hades Stage, klokken 20.00


Arch Enemy er et respekteret navn, hvad angår melodisk dødsmetal. Den svenske gruppe har otte album på samvittigheden og den nytiltrådte femme fatale Alissa White-Gluz i front. Skal du have en lektion i, hvordan man spiller hurtigt på guitar, kan du godt regne med, at Michael Amott er manden for jobbet. 

Iron Maiden, Helviti Stage, klokken 21.00

Iron Maiden (billedet) rammer Refshaleøen til juni, som en del af deres "Maiden England World Tour". Turnéen, hvis titel stammer fra den klassiske live-video fra 1988, består af hårde hits fra 80'erne, hvoraf flere vil kunne opleves live for absolut sidste gang nogensinde. Ifølge Iron Maidens manager Rod Smallwood bliver tourkoncerterne på flere måder noget helt specielt:

"Som vores fans ved, er "Maiden England" del tre i The History Trilogy fra 1980'ernes legendariske video/dvd-udgivelser, og denne turné vil højst sandsynligt blive den sidste med numre fortrinsvis fra 80'erne. Det vil sige numre fra udgivelserne "Early Days", "Live After Death" og selvfølgelig "Maiden England" samt en række klassiske hits fra 90'erne. Vores fans ved, hvilke numre vi mener.

Med ny teknologi har vi opdateret og forbedret den originale Maiden England-produktion, og vi kommer med et nyt kæmpe lys- og sceneshow, en række forskellige inkarnationer af Eddie, ild og en masse andet spændende til vores fans."  


Black Label Society, Hades Stage, klokken 23.00

Zakk Wylde, superguitarist, steg til berømmelsens tinder i slutningen af 80'erne som en del af Ozzy Osbournes band. Op gennem 90'erne legede han med sideprojektet Black Label Society, som nu er blevet en fuldtidsbeskæftigelse. Med hårdtslående riffs og en vokal, der til tider kan minde om Layne Staley (Alice In Chains, Mad Season) plover Wylde & co. sig gennem koncerter med en jerntung næve. Der er god mulighed for at havne i guitarhimlen, når Wylde lader sine fingre vride de karakteristiske speedpicking-soloer ud af sin guitars strenge.

TORSDAG DEN 12. JUNI

Black Book Lodge, Pandæmonium Stage, klokken 14.00

Den danske gruppes debut, "Tundra", udkom til stor fanfare i februar. Ikke mindre end fem ud af seks stjerner kastede GAFFAs Keld Rud efter københavnerne, der til GAFFA i et interview har udtalt, at de blot er "middelklasseaber, der synger om, hvor hårdt de har det". "Tundra" lyder præcis som navnet - tundrende guitar, der banker tunge søm i ligkisten.

Mercenary, Hades Stage, klokken 15.30

Aalborgensiske Mercenary udgav albummet "Through Our Darkest Days" sidste år, efter store udskiftninger i line-uppen. Ikke desto mindre er de store omkvæd, den enorme lyd og de tunge riffs bibevaret, som også GAFFAs Keld Rud konkluderede i sin firestjerners anmeldelse: "For det meste byder 'Through Our Darkest Days' på dansk metal af højeste kaliber, der bevæger sig lige under de fem stjerner."

Finntroll, Hades Stage, klokken 18.00

Finske Finntroll invaderer Copenhell fra det koldeste nord med en spritstiv cocktail af eventyrlyrik, folk-metal med black-inspiration - og sandsynligvis en uslukkelig tørst efter blod og mjød. De fejrer ti års jubilæum på deres album "Nattfödd", så det headbangende publikum kan godt forvente et specielt show.

Clutch, Hades Stage, klokken 23.00

Red skægget og gør klar til komplicerede riffs. Clutch synes at være på evig turné, og nu lægger de vejen forbi Copenhell. Deres blanding af sydstatsrock og stoner-tendenser har tiltrukket sig et massivt kultpublikum. Og mon ikke de også tiltrækker sig et stort publikum til Copenhell.

Twisted Sister, Helviti Stage, klokken 00.00

Det er et regulært scoop. når Twisted Sister dropper forbi. Bandet giver sjældent koncerter, og deres optræden på Europas største metal-byfestival falder sammen med 30 års jubilæet for deres bedst solgte album, "Stay Hungry" fra 1984, som rummer klassiske skæringer som "We're Not Gonna Take It" (nyd det nedenfor) og "I Wanna Rock". Mon ikke Dee Snider er klar til at rive et "Parent-Warning"-klistermærke af munden og brøle igennem?

FREDAG DEN 13. JUNI

D-A-D, Helviti Stage, klokken 01.00

Der var dårlige nyheder fra Copenhell, da festivalen måtte annoncere, at trash-legenderne Megadeth aflyste deres koncert på årets festival, fordi bassist David Ellefsons bror var død af kræft. Heldigvis kommer D-A-D til undsætning med en overraskelse oppe i ærmet. De spiller nemlig hele "No Fuel Left For The Pilgrims" i sin helhed - hvad der nok skal fyre op for fredagsfesten. Albummet har 25-års jubilæum, mens bandet selv har 30-års jubilæum. Måske nogle danske flag og fødselsdagskager var på plads?

(Bonus)

Graveyard, Helviti Stage, klokken 19.00

Svenske Graveyard eksekverer deres hårde, psykedeliske rock'n'roll med stor overbevisning og formår at skabe fængende melodilinjer. De har tidligere gæstet Danmark og vundet det danske publikums respekt. I udlandet har svenskernes også vundet indtog. 

Hør Copenhell 2014-spillelisten i WiMP og Spotify her:

ANNONCE