Nyhed

GAFFA guider: Her er det ukendte guld på Tinderbox

Har du et frirum i det ellers så tætpakkede festivalprogram, har vi fem bud på en række mindre kendte navne, der er værd at holde øje med

Tinderbox er andet end musikmastodonterne Robbie Williams, Faith No More, Major Lazer, Faithless og The Prodigy. Festivalen byder nemlig også på en række mindre kendte kunstnere fra rundt omkring i verden, så har du et frirum i dit festivalprogram, giver vi dig her et bud på fem bands, der er værd at tjekke ud. 

Marmozets

Marmozets fra West Yorkshire har siden dannelsen i 2007 haft godt gang i musikkomponeringen. Det var dog ikke før 2013, at bandet drog ud på deres første headline-turné i deres hjemland, der skulle promovere den kommende udgivelse "The Weird And Wonderful Marmozets" fra 2014, udgivet på det hårdrockorienterede Roadrunner Records. Med sangerinde Becca Macintyre i front bliver der skruet op for forstærkerne og leveret en hård omgang alternativ rock tilsat en lille smule math-rock, hvilket desuden sikrede dem en supporttjans for Muses britiske forårsturné.


 

 

 

Thomas Jack


Thomas Jack fra den lille by Bemboka i Australien er blot 20 år gammel, men allerede godt på vej ind på den internationale musikscene. Singlen "The Final Speech" fra 2013 byder på minimalistisk og vellydende elektronisk musik, med associationer til sydens palmer og Australiens bølger, hvilket uden tvivl kommer til at indfange det danske publikum.

Nothing But Thieves


Nu, Charlie XCX desværre har været nødsaget til at melde afbud på årets Tinderbox, må Nothing But Thieves træde til. Engelske Nothing But Thieves spiller dansabel alternative rock, tilsat elementer af electrorock. De har endnu til gode for alvor at dukke op på den internationale musikradar, men et besøg på Tinderbox skal nok sparke dem solidt i den retning. 

TooManyLeftHands

Den københavnske dj/producerduo TooManyLeftHands er godt på vej til at skabe sig et navn på den elektroniske scene. Bevæbnet med hits "Trouble" og "Dancing In The Fire" indtager de lørdag Tinderbox' elektroniske scene Magicbox. TooManyLeftHands inkorporerer en lyd, der kan være svær at lade sig forbigå, så er du til fest uanset klokkeslættet, er TooManyLeftHands et godt bud. 

Sheppard (billedet)

Man må sige, Australien er stærkt repræsenteret på dette års Tinderbox trods den geografiske distance mellem de to. Sheppard har sine rødder i Queensland-hovedstaden Brisbane og spiller farverig indiepop, hvor rytmikken bliver sat i højsædet. Ja, der er nu noget over den australske lyd – giv bare singlen "Geronimo" et lyt, hvor lyden af varmere himmelstrøg synes at være opnået med succes. Så drømmer du dig væk til et andet sted midt i den danske sommervarme, er Sheppard et godt på dette års Tinderbox.

 

 

 

 

Tinderbox foregår i Tusindårsskoven ved Odense fra fredag den 26. juni til søndag den 28. juni. Der er stadig ledige billetter, og disse kan findes via GAFFA Live.

ANNONCE