Nyhed

Derfor gendannes Pink Floyd ikke

Guitaristen David Gilmour taler ud i nyt interview i anledning af aktuelt soloudspil

Han var en helt central figur i Pink Floyd fra 1968 og frem til opløsningen, og i næste måned udgiver han for første gang i en årrække nyt soloalbum. Og i forbindelse med udgivelsen af "Rattle that Lock," som er på gaden den 18. september, har David Gilmour ladet sig interviewe til et lille antal udvalgte medier.

Herunder Classic Rock Magazine, hvor den 65-årige guitarist blandt andet kommer ind på, hvorfor man ikke skal forvente at se legendariske Pink Floyd gendannet. "At gøre det unden Rick (Wright, keyboardspiller, som døde i 2008, red.) ville bare være forkert," lyder det fra guitaristen, som må betragtes som en af verdens allerbedste. Gilmour fortsætter:

"Jeg ønsker absolut ikke at gå tilbage. Jeg vil ikke ud og spille på stadioner under dét banner. Jeg er fri til at gøre nøjagtig, hvad jeg har lyst til, på den måde jeg har lyst til. (...) Naturligvis anerkender jeg, at der er folk, som gerne vil se den legende, som Pink Floyd var - men jeg er bange for, at det ikke er mit ansvar," udtaler Gilmour og tilføjer: 


"Det er bare en popgruppe. Jeg har ikke brug for det. Jeg har ikke brug for at gøre det. Det er ikke for at være krukket eller besværlig - jeg synes bare, at jeg i min alder bør gøre det, jeg virkelig har lyst til."

I forbindelse med udgivelsen tager David Gilmour på en mindre, europæisk turné, som desværre ikke inkluderer Danmark. Samtlige koncerter på turnéen i september blev udsolgt på kort tid.

Siden Waters' udtræden af Pink Floyd efter albummet "The Final Cut" (1983) er det aldrig kommet til den store forbrødring mellem de to centrale kræfter, David Gilmour og Roger Waters. Mens Gilmour således bryder ni års albumtavshed, forlyder det fra Waters, at også han er på vej på landevejen til næste år.


ANNONCE