Nyhed

Bob Marleys fødselsdag fejres på Loppen

I dag ville Marley være fyldt 71 år, men hans fødselsdagsfest går først i gang for alvor på fredag

I dag ville den afdøde reggae-legende Bob Marley kunne have holdt sin 71-års fødselsdag. Det skal naturligvis fejres med manér, og det sker med arrangementet Bob Marley Birthday Celebration på Loppen fredag den 12. februar, klokken 21.00, hvor blandt andre Kaka og Karen Mukupa står på plakaten.

Bag eventet står Sky Promotions, som i år har 25 års jubilæum for fejring af Bob Marleys fødselsdag. Hvert år i februar måned fejrer Sky Juice Promotions Bob Marleys fødselsdag, sammen med reggae-fans verden over. Man fejrer dagen for at ære hans værk og vigtige buskaber om frihed, kærlighed og fred, som til den dag i dag stadig giver håb og styrke i forbindelse med hverdagens små og store udfordringer.

I forbindelse med jubilæet har Sky Promotions oprettet en indsamling i Marleys ånd, hvor der samles ind hele 2016 til at støtte den vigtige og historiske skole, Alpha Boys' School, i Kingston, Jamaica. Den første indsamling vil således foregå i forbindelse med en auktion til begivenheden Bob Marley Birthday Celebration den 12. februar på Musikhuset Loppen. Der vil blive bortauktioneret t-shirts, signeret af forskellige reggaekunstnere, meet-and-greet-møder og andre produkter. Der vil også være mulighed for økonomiske donationer via MobilePay. Du kan læse nærmere om den festlige begivenhed her.


Der vil være musikalske indslag fra blandt andre Karen Mukupa, Kaka, Chapper, Jah Turban og Nyota Ndogo (Kenya) og poesi af Blakk Gold.

Sidste år forsøgte GAFFAs Henrik Bæk at sammensætte en top 10 over Marleys største sange - selvom det var svært - i anledning af legendens 70 års fødselsdag. Du kan høre dem her. 

Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live

ANNONCE