Nyhed

Ny Metallica-sang tager afsæt i Lemmy Kilmisters sangtitler

Den afdøde Motörhead-forsanger har haft stor indflydelse på Metallica musikalske tilstedeværelse samt i tilblivelsen af det nye album "Hardwired… To Self Destruct”.

Den 4. november udkommer Metallicas længeventede ”Hardwired… To Self Destruct”, som er bandets første albumudgivelse, siden de i 2008 udgav ”Death Magnetic”.

I forbindelse med den snarlige udgivelse af ”Hardwired… To Self Destruct” er Metallica blevet interviewet til radiostationen SiriusXM, hvori de fire bandmedlemmer blandt andet lufter tankerne omkring selve tilblivelsen af det nye album. Her fremhæver James Hetfield, som er gruppens forsanger og guitarlist, at den afdøde Motörhead-forsanger Lemmy Kilmister i høj grad har fungeret som inspirationsmæssigt fundament i Metallicas arbejde med det nye album, og at teksten i et af albummets numre, ”Murder One”, tager afsæt i Lemmys sangtitler.

Lemmy Kilmister afgik ved døden i december sidste år som følge af et kortvarigt kræftsygdomsforløb. Nu hylder Metallica, der alle er store Motörhead-fans, så Lemmy på det kommende album ved at dedikere "Murder One" til det engelske rockion i form af at inddrage hans egne sangtitler i nummerets lyrik.


Derudover udtaler James Hetfield følgende om Lemmy Kilmisters indflydelse på Metallicas musikalske tilstedeværelse:

”Motörhead har haft enorm indflydelse på Metallica. Lemmy har ageret en form for far-figur for os og hjulpet os meget. Han var frygtløs og en stor personlighed. Og så var han sig selv. Vi respekterede ham alle så meget. Uanset hvem du er, er det umuligt ikke at være inspireret af Lemmy.”

”Hardwired… To Self Destruct” udkommer som sagt først den 4. november. Dog er det allerede nu muligt at lytte til numrene "Hardwired" samt "Moth Intro Flame", som begge vil være at finde på det nye album.

ANNONCE