Nyhed

LYT: Metallica annoncerer nyt album – hør deres første single her

Bandet har netop annonceret at de indtager Parken i København to sommeraftener i 2024

Det går ikke stille for sig for de garvede gutter fra det ikoniske heavy metal-band Metallica. Så sent som i går offentliggjorde de, at de til sommer 2024 lægger vejen forbi Parken i København som led i deres kommende M72 World Tour 2023-2024. Og det stopper ikke her.

Den 14. april 2023 udgiver gruppen nemlig også et nyt album, der bærer titlen 72 Seasons. Udspillet bliver deres første i syv år og opfølger deres seneste plade Hardwired…To Self-Destruct. Allerede nu har Metallica leveret en forsmag på, hvad 72 Seasons har at byde på med den første single, der bærer den latinske titel ”Lux Æterna”.

LÆS OGSÅ: INGEN GENTAGELSER: Metallica giver to danske koncerter


I en pressemeddelelse har forsanger James Hetfield – meget abstrakt - sat nogle ord på, hvorfor pladen er endt med titlen 72 Seasons.

”72 sæsoner. De første 18 år af vores liv, der danner vores sande og falske jeg. Konceptet om, at vi er blevet fortalt, hvem vi er, af vores forældre – et forsøg på at sætte vores sande personlighed i en bås,” fortæller Hetfield og fortsætter:


”Jeg tror, den mest interessante del af det er det fortsatte studie af disse kerneoverbevisninger, og hvordan det påvirker vores opfattelse af verden i dag. Meget af vores oplevelse som voksen er en genskabelse eller en reaktion på de ting, vi oplevede som børn."

Metallica gæstede i sommer Refshaleøen i København, da de lagde vejen forbi metalfestivalen Copenhell. Blandt publikum var én af GAFFAs anmeldere, som gav deres optræden fire stjerner:

”Men Metallica bringer den hjem. De gør det gennem et samspil, der befinder sig i en perfekt planlagt løssluppenhed og med et bagkatalog, de færreste kan bryste sig af at have stået bag. Så til trods for udfordringer, triumferer Metallica – ligesom de næsten altid gør det.”


 

LÆS OGSÅ: Stort, men aldrig legendarisk

 

ANNONCE