Nyhed

Bob Marley-klassiker udkommer som bokssæt

"Exodus" bliver genopbygget fra bunden af Ziggy Marley

Bob Marley & The Wailers' klassiske Exodus, bandets niende studiealbum, blev oprindeligt udgivet den 3. juni 1977. Nu udkommer albummet i en 40 års jubilæumsudgave.

Albummet blev dengang udsendt med en ny musikalsk konstellation med brødrene Carlton og Aston "Family Man" Barrett på trommer og bas, Tyrone Downie på keyboards, Alvin "Seeco" Patterson på percussion og backingkoret I Threes, bestående af Judy Mowatt, Marcia Griffiths og Rita Marley samt det nyeste medlem Julian "Junior Marvin" på guitar. Albummet blev udsendt kun seks måneder efter, at der blev foretaget et mordforsøg på Bob Marleys liv i Jamaica i december 1976, hvilket tvang ham til at flygte til London, hvor Exodus blev indspillet.

I næste måned markerer Marley-familien, Island Records og Universal Music 40-årsdagen for albummet, der i 1999 af Time Magazine blev kåret til The Best Album of the 20th Century. Det gør de med en serie på fire separate genudgivelser, hvoraf tre af disse indeholder albummet Exodus 40 – The Movement Continues, hvor Bobs ældste søn Ziggy Marley har genopbygget albummet fra bunden med hidtil ikke hørte vokalarrangementer af Bobs vokal samt nye musikalske fortolkninger af albummets i alt ti numre.

Derudover udsendes albummet Exodus Live, der indeholder flere af de såkaldte Lost Marley Tapes, der blev fundet under renoveringen af et nedslidt hotel i Ladbroke Grove i London, og som således aldrig har været udsendt før.

Albummet udsendes som bokssæt på vinyl og cd samt digitalt. Hør en forsmag nedenfor.


 

ANNONCE