Nyhed

Ny musikbuket fra Haven Festival – med Kraftwerk i toppen

GAFFA.dk – alt om musik

Haven Festival har netop offentliggjort 10 nye navne med elektronika-pionererne Kraftwerk i toppen af en buket, der også tæller Den Sorte Skole, Dirty Projectors og Katinka. Festivalen finder sted på Refshaleøen 10. og 11. august.

De 10 nye bands og solister er som følger, i alfabetisk rækkefølge:

Phoebe Bridgers
Den Los Angeles-baserede sanger og sangskriver Phoebe Bridgers har gjort sig bemærket med sange om blandt andre David Bowie og Lemmy, og hun er blevet hyret som opvarmning af Bon Iver. Navne som Conor Oberst og Ryan Adams er allerede erklærede fans, og sidstnævnte har sammenlignet den unge sangskriver med Bob Dylan.


Den Sorte Skole x HAVEN
Dj-duoen er kendt for at mikse musik fra alverdens lande og genrer til et helt særligt udtryk. “Det bliver vores eneste danske festivalkoncert i år, så det skal selvfølgelig være noget særligt. Vi kommer til til at lave et særligt sæt til Haven, som indeholder de mest eksplosive og kompromisløse sider af vores univers,” udtaler Den Sorte Skole, der sidste år gav en spektakulær koncert på Roskilde Festivals Orange Scene og modtog Kronprinsparrets Kulturpris på 500.000 kroner.

Dirty Projectors
Dirty Projectors er en af New York-scenens mest markante nyfortolkere af rockmusikken sammen med navne som Animal Collective, Grizzy Bear, LCD Soundsystem og Vampire Weekend. Koncerten på Haven Festival er den første Dirty Projectors-koncert i Europa i seks år. Da de spillede på VoxHall i 2012, uddelte GAFFAs anmelder de maksimale seks stjerner.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Dirty Projectors, VoxHall, oktober 2012

Jlin
Elektronikaproduceren Jlin voksede op i Gary, Indiana. Hvor Jlins tidlige kompositioner var inspireret af det Chicago-funderede footworkmiljø, er hendes seneste album mere komplekst og både mørkt og skrøbeligt. Både Rolling Stone Magazine og Pitchfork roser hende i høje toner.


KÁRYYN
Sangerinden og elektronikamusikeren KÁRYYNs tidlige liv har været fordelt mellem USA og Syrien, og hendes identitet og musik er påvirket af både mellemøstlig og vestlig kultur. Ifølge Haven skulle Björk være fan.

Katinka
Med karismatiske og sjæludkrængende Katinka Bjerregaard i front udsendte bandet deres første ep i 2014, og i 2017 udkom debutalbummet Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse. Albummet førte anmelderroser, prisnomineringer og en tætpakket tourplan med sig.

Kraftwerk
Den tyske gruppe blev startet i 1970 af Ralf Hütter og Florian Schneider og fik hurtigt international opmærksomhed som et af de første helt elektroniske orkestre. I dag er de legender, kendt for klassikere som "Autobahn", "Das Model" og "Die Roboter", for deres robot-lignende fremtoning på scenen, for deres 3D-multimedieshows og ikke mindst for deres evne til at forudse computerens allestedsnærværende tilstedeværelse i vores hverdag. Showet på Haven bliver naturligvis også i 3D. Kraftwerk spillede senest i Danmark i februar 2015, hvor de gav hele otte albumkoncerter over fire dage i DR Koncerthuset.


LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Kraftwerk, DR Koncerthuset, februar 2015

Artiklen fortsætter under videoen

Liima
Casper Clausen, Rasmus Stolberg og Mads Brauer fra det danske band Efterklang har fundet sammen med finske Tatu Rönkkö i konstellationen Liima. I 2017 udgav bandet sit andet album, 1982, der byder på elektronisk og eksperimenterende popmusik med udstrakt brug af akustiske trommer og ditto slagtøj.

Selma Judith
Som harpenist er Selma Judith begyndt at dukke op i forskellige konstellationer på den danske musikscene, blandt andet MØ og produceren Vera. På Haven vil hun indgå i forskellige samarbejder.

Serpentwithfeet
Josiah Wise alias Serpentwithfeet blander gospel, r&b, klassisk og elektronisk musik til et udtryk, der veksler mellem det intime og det storladne, som det kan opleves på den anmelderroste debut-ep Blisters.

Haven Festival har tidligere offentliggjort følgende kunstnere: Arcade Fire, Ariel Pink, Big Thief, Brockhampton, Cancer, Einstürzende Neubauten, Kevin Morby, Moses Sumney, Thåström, Unknown Mortal Orchestra, Kamasi Washington og The Royal Danish Orchestra.

Haven Festival, der blev afholdt første gang i 2017, er udtænkt af ølbrygger Mikkel Borg-Bjergsø, The National-musikerne Aaron og Bryce Dessner og kok Claus Meyer og har fokus på både musik, mad, øl og kunst.

ANNONCE