Nyhed

Tracy Chapman sagsøger Nicki Minaj

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Den amerikanske singer-songwriter,Tracy Chapman sagsøger hiphop-dronningen Nicki Minaj for patentkrænkelse af 80'er-hittet "Baby Can I Hold You". 

Nicki Minaj udgav i august sit længe ventede fjerde studiealbum Queen. Den oprindelige plan var, at nummeret "Sorry" featuring Nas, der er samplet over Tracy Chapmans 1988-ballade "Baby Can I Hold You", skulle være at finde på albummets trackliste. Dette blev dog forpurret, da Minaj og hendes team ikke kunne få Chapmans samtykke til at anvende nummeret. 

LÆS OGSÅ: Her er syv kvindelige rappere, der rykker


Op til udgivelsen af Queen bad Minaj offentligt på Twitter Chapman om tilladelse til at anvende nummeret, men postede senere et opslag, der afslørede, at singer-songwriteren havde sagt nej. Minaj har sidenhen slettet Twitter-opslagene, mens hendes team angiveligt kontaktede Chapman adskillige gange, men fik afslag hver gang. 

Nicki Minaj-nummeret "Sorry" havde dog alligevel premiere på den amerikanske radiostation Hot 97 i august, men blev hurtigt trukket tilbage igen. Nummeret er dog blevet lækket og er tilgængelig adskillige steder. 

I en udtalelse til Rolling Stone har Chapmans advokat sagt følgende: "Tracy Chapman ønsker inderligt at beskytte sine rettigheder, og hun er i sin gode ret til at afvise enhver tilladelse. Der er ingen tvivl om, at der er tale om patentkrænkelse. Jeg har ingen anelse om, hvad Nicki Minajs forsvar vil lyde på". 


LÆS OGSÅ: Radiohead sagsøger Lana Del Rey for plagiering – af sang, som selv er plagiatdømt

Chapman kræver angiveligt, at Nicki Minaj og hendes team sikrer, at ingen tredje parter benytter sig af "Sorry", mens de forlanger al indtjeningen af nummeret samt erstatning. 


 

ANNONCE