Nyhed

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks

GAFFA.dk - alt om musik

Der er en masse guf på den opdaterede playliste i denne uge – både hvis du skal ud og fyre den af, men også hvis du hellere vil krybe under dynen og lytte til nogle lækre og mere stille toner. Følg playlisten for kontinuerligt musikfix og hold dig opdateret.

Coldplay - "Arabesque"

Singlen "Arabesque" henter især inspiration fra Mellemøsten og er bandets måde at vise, hvordan man med musikken kan forene verden og opnå fred. Instrumentalsk kombinerer sangen vestlige elementer med mellemøstlige rytmer, mens Chris Martin bringer budskabet hjem med ordene "I could be you, you could be me".


L.O.C. - "Abu Constantin"

På "Abu Constantin" synger Liam til sin søn Constantin over en lullende og drømmende akustisk guitar, der nærmest fungerer som en moden vuggevise. Det er en ballade, hvorpå L.O.C. rapper om sin rolle som far og understreger, at han altid vil være der for sin søn. Man må formode, at den nylige skilsmisse har sat sine spor. På andet vers finder den dansk-irske rapper inspiration hos en keltisk folkesang – som han synger på engelsk, vel at mærke.

Rex Orange County - "Face to Face"


Denne sang fra unge indie-popstjerne Rex Orange County handler om at være væk hjemmefra og føle sig fanget et sted, hvor man ville ønske, man ikke var. Sangen bygger sig gradvist op til en livlig popsang med klap og klokkespil, og Rex proklamerer i omkvædet, hvad det er, han savner derhjemme: "She wakes, we face-to-face from the bed, I wish I could be with her instead."

Selena Gomez - "Look At Her Now"

Denne moderne upbeat pop-sang handler om at komme ud på den anden side af et mislykket forhold som en stærkere person. Den tidligere Disney Channel-børnestjerne skildrer, hvordan hun efter et turbulent forhold har lært af sine fejl og udviklet sig til en moden kvinde med teksten: "What a thing to be human, made her more of a woman". Den handler naturligvis om forholdet til Justin Bieber.


Ida Kudo - "Paradise"

Ida Kudo blander progressiv pop med elektronisk dance på dette nummer, der rent sonisk lægger sig et sted mellem unikke navne som M.I.A. og Santigold. Over et velproduceret og melodisk beat med pulserende bas leverer Ida Kudo et smitsomt omkvæd, der oser af intensitet og gåpåmod på denne nye “Paradise”-single.

MØ feat. Walshy Fire – "Bullet with Butterfly Wings"

Det er netop kommet frem, at MØ udgiver et album med remixes og coverversioner, i samarbejde med Major Lazers Walshy Fire. ”Bullet With Butterfly Wings” er fra derfra og MØ parafraserer over Smashing Pumpkins' hit af samme navn. Med en let hæs stemme og simple akkorder er MØs version en stærk sang. Og så er originalen tilmed en af danskerens egne yndlingssange.

Frank Ocean – "DHL"

Fans har ventet i spænding på nyt fra Frank Ocean, efter det anmelderroste album Blonde. Ocean overraskede de fleste, da han pludseligt udgav tre nye singler, hvoraf ”DHL” er en af dem. Nummeret er flydende, og lytteren oplever tracket i en form for trance. Beatet er langsomt, produktionen minimalistisk. Det hele tilført åbenhjertig tekst fra følsomme Ocean.

Nicklas Sahl – "Hvis jeg kunne blive som dig"

Nicklas Sahl er blevet hyret til at lave titelsangen til dramafilmen Kollision. Den unge dansker har skrevet nummeret ”Hvis jeg kunne blive som dig” ud fra sine følelser efter forældrenes skilsmisse, og det er netop familiære udfordringer, som Kollision behandler. Resultatet er en sjældent rørende sang, som virker mere autentisk og betydningsfuld end tidligere udgivelser. Det er samtidig Sahls første track på dansk. 

Nelson Can – "I Used to Sleep Through Everything"

”I Used To Sleep Through Everything” er sandsynligvis anden single fra et kommende Nelson Can-album. Førstesinglen "Limelight" varslede en ny og mere poppet lyd end på succesen fra den rockede EP3 fra 2017, og "I Used to Sleep Through Everything" følger trop på den præmis, om end som meget mere stille sag. Selina Gins mangefacetterede stemme flyver luftigt af sted på en sky af et enkelt, men utroligt effektfuldt lydbillede. 

Alice Boman – "The More I Cry"

Det skorter ikke ligefrem på kvindeligt svensk musiktalent i disse år. Alice Boman lægger sig i rækken, der allerede inkluderer navne som Tove Lo, Zara Larsson og Veronica Maggio. ”The More I Cry” er en smuk og rørende popballade, hvor man som lytter bliver inviteret indenfor i Bomans skrøbelige univers. Inderligt, følelsesladet og stærkt.

The 1975 – "Frail State of Mind"

Tag ikke fejl – Forsanger Matty Healy mener hvert et ord, når han på 1975’s nyeste track fra det kommende album synger om social angst. Dette udpensles gennem et hidsigt tempo båret frem af vrængende og dunkende electronica, som på smuk vis kontrasterer med Healys inderlige vokal og undskyldende tekst om ikke at kunne gå udenfor en dør.

Coldplay – "Orphans"

Legesygen er ikke væk, og det samme kan siges om den fyldige, karakteristiske Coldplay-lyd, der har gjort englænderne til en af verdens mest succesfulde, musikalske konstellationer gennem tiden. Det store, næsten ekko-agtige lydbillede akkompagneres af et børnekor og en Chris Martin i vokalmæssig vant og snorlige storform.

Maximillian – "Ripples"

Danskerne har allerede stiftet bekendtskab med Maximillian på ”Strangers” og ”Higher” fra 2017, og hvis den gennemborende popsjæler ”Ripples” er repræsentativ for resten af den blot 20-åriges kommende debut-ep, så spreder Maximillans silkebløde stemme sig lynhurtigt igen som ringe i vandet på de danske radiofrekvenser.

King Princess – "If You Think It’s Love"

Med “If You Think It’s Love” manifesterer Mikaela Straus aka. King Princess sig i det amerikanske poplandskab som en af tidens mest lovende sangerinder. Det rolige, flydende tempo arbejder hen imod et anstigende klimaks, men det er teksten om et forlist forhold, der for alvor fænger. ”If this is love/I want my money back”.

ANNONCE