Nyhed

Spice Girl om #MeToo: ”Hvis du lavede numre med én af os, ville de fire andre komme efter dig”

GAFFA.dk – alt om musik

Melanie C, det tidligere Spice Girls-medlem Sporty Spice, har udtalt i podcasten Jessie Ware’s Table Manners, at de fem kvinder aldrig oplevede seksuelle krænkelser.

Og hun gætter på, at det er fordi gruppen ganske enkelt gjorde mænd ”stive af skræk”, med hendes egne ord. ”Ofte i disse situationer kan det være sårbare mennesker, der er ofre, ikke? Der er selvfølgelig også sårbare folk i Spice Girls. Men hvis du lavede numre med én af os, ville de fire andre komme efter dig, og derfor havde vi altid en back-up.”

Det siger hun til podcasten Jessie Ware's Table Manners, citeret af NME.


Mel C og gruppens andre medlemmer – Geri Horner (dengang Geri Halliwell), Emma Bunton, Mel B og Victoria Beckham – begyndte at bruge udtrykket ”girl power”, fordi de oplevede, at der var meget sexisme i musikindustrien, forklarer Sporty Spice.

”Vi var bare fem tøser, vi ville gerne være berømte, vi ville gerne være popstjerner, og meget hurtigt blev vi fortalt, at pigegrupper ikke kan sælge plader, at man ikke kan være på forsiden af magasiner, fordi piger køber albums af drenge. Og så tænkte vi ’Seriøst, lad være at sige det til Spice Girls, det er som et rødt klæde foran en tyr’. Så det var dér, vi begyndte at snakke om ”girl power”, og vi vidste, at vi faktisk havde en vigtig pointe at bevise, og det var fedt, fordi det gav en fed ild i maven”.

LÆS OGSÅ: ”Sporty Spice” giver dansk koncert


Der går snak om, at gruppen vil drage på verdensturné i 2021, dog uden Victoria Beckham, for at markere deres 25 års jubilæum.

ANNONCE