Nyhed

Koncertanbefaling: Fat Freddy's Drop indtager KB Hallen

GAFFA.dk – alt om musik

Skyd foråret ind med vaskeægte feel good og ren solskinsmusik

De fleste, der kan lide reggae, er enten på kanoniserede klassikere som Bob Marley eller til de udknaldede ting som Lee Scratch Perry. Det er en genre, der – bortset fra dancehall – ikke har gjort meget væsen af sig i 30 år. Og så kom der nærmest ud af det blå et band fra New Zealand og ændrede reggae, for en 15 år siden. Væsentlig mindre rastafari og hash, og langt mere soul og lækkerhed. Også derfor appellerer bandet også til folk, der egentlig ikke hører reggae. Der er næsten lige så meget soul og funk med i deres mix.

Og en ting er pladerne, der glider forbi i en døs af gennemmusikalsk feel good, men live er de et helt andet monster. Et af de bedste livebands, som undertegnede har set i dette årtusinde. En dynamisk og levende enhed, hvor de syv bandmedlemmer alle tilføjer noget særegent og hver eneste gang noget nyt. De improviserer, mærker og blæser derudad i en reggae-fest, der er helt uimodståelig.


De har spillet herhjemme en del gange efterhånden, og det er helt vidunderligt hver eneste gang. Numrene bliver formet i løbet af de konstante turnéer, og udgivelserne er et væsentligt mindre biprodukt af de utallige koncerter. Det er scenen, der er deres hjemmebane, og det er her, du ikke skal snyde dig selv for at opleve dem. Man skal virkelig være et surt menneske for ikke at lade sig vugge med af deres helt eget take på rebel soul.

Koncerten skulle have været afholdt i november, men blev udskudt til den 12. marts, så du kan stadig nå at være med, når de fejrer udgivelsen af det nye album Special Edition part 1. Som opvarmning har de medbragt Ladi6, der også er fra New Zealand. Hun har ikke fået nær så meget opmærksomhed uden for hjemlandet, men det kan sagtens vende med denne tour.

Billetsalget er i fuld gang på Billetlugen


Er du GAFFA Plus-medlem kan du spare 20% på billetprisen HER

Varm op med denne klassiker: 


Eller dette udspil fra den nye plade:

 

 

 

ANNONCE