Nyhed

Johan Olsen, Katinka, Christian Hjelm med flere drager på fælles turné

GAFFA.dk – alt om musik

Et rent stjernehold

Musikerne Johan Olsen, Katinka Bjerregaard, Daniel Buchwald, Christian Hjelm, Asger Techau og Jørck drager på samlet turné til januar. Her vil de give en række fælleskoncerter, som både vil byde på covernumre, eget materiale og medvirken på kryds og tværs.

Idéen til turnéen opstod til det københavnske spillested Husets 50 års jubilæum i september, hvor en række af de omtalte kunstnere gav en fælles koncert samlet af ægteparret Katinka Bjerregaard og Daniel Buchwald.


Daniel Buchwald, som er guitarist i grupperne Kúlú og Deerborn, er tovholder på turnéen, som har fået titlen Nymalet. Navnet henviser til både aldersspredningen blandt de forskellige musikere og deres genremæssige forskellighed. Som Buchwald fortæller: Bag en nymalet dør er jo et stykke træ med adskillige år på bagen, som løbende har fået og får tilført nyt liv med forskellige lag.

Katinka Bjerregaard udtaler i en pressemeddelelse: "I vores genre er der ikke særlig meget tradition for at spille sammen og spille hinandens sange. Det synes vi er ærgerligt, da det åbner op for en masse leg og en masse ny og anderledes inspiration. Oftest bliver sangskrivere set lidt som konkurrenter, og det gider vi ikke længere. For vi er jo en stor musikalsk fucking familie."

Daniel Buchwald tilføjer: "For os har det været helt naturligt at samle lige præcis disse mennesker, fordi vi, vigtigst af alt, holder sindssygt meget af hinanden og er en flok, som vi har et virkeligt nært bånd med. For os alle gælder det, at vi har et frirum, hvor der både er plads til interne jokes, kærligt mobberi og absolut ingen fine fornemmelser. Derfor kan publikum også se frem til overraskende covernumre foruden udpluk fra de respektive kunstneres egne bagkataloger. Det bliver også et forholdsvist intimt setup, vi rejser rundt med, hvorfor det er på de små venues, at vores lille musikalske familie vil egne sig bedst og komme bedst ud over scenekanten".

Nymalet kan opleves følgende steder – billetsalg via links:


Stars, Vordingborg 9. januar

Vershuset, Næstved, 15. januar (billetsalg begynder 23. oktober på Vershusets hjemmeside)

Richter, Gladsaxe, 21. januar


Dexter, Odense, 22. januar

Xenon, København, 23. januar

I sommer udgav Katinka Bjerregaard og Daniel Buchwald i øvrigt sangen "På en pløjemark". En hyldest til den danske festivalsommer 2020, der som bekendt desværre ikke fandt sted. Se videoen nedenfor.

LÆS OGSÅ: Bjerregaard & Co. brød gennem alle barrierer

 

ANNONCE