Nyhed

Suede på Danmarksturné i 2022

GAFFA.dk – alt om musik

Brett Anderson & Co. drager landet rundt næste år med sangene fra Coming Up

Efterspørgslen var stor, da Suede i starten af 2020 annoncerede deres Coming Up Tour – en tour, hvor gruppens anmelderroste, tredje album spilles i sin helhed, og hvor det danske stop i første omgang var en enkelt koncert i Falkoner Salen i København. Få minutter efter, at salget gik i gang, var billetterne revet væk, og netop den reaktion vidnede om den store popularitet, Suede i snart tre årtier har haft i Danmark.

Derfor er det godt nyt for de mange danske fans, at Suede nu tager på en omfattende Danmarksturné. Den oprindelige koncert i Falkoner Salen er grundet Corona-situationen nu programsat til den 12. maj 2022, og dagen efter, den 13. maj, spiller Suede en ekstrakoncert selvsamme sted. Derudover får de to københavnske koncerter følgeskab af fire nye shows i resten af landet. I alt besøger Suede følgende byer og spillesteder i Danmark:


Torsdag den 5. maj: Posten, Odense
Fredag den 6. maj: Train, Aarhus
Lørdag den 7. maj: MCH Herning Kongrescenter
Mandag den 9. maj: Kulturværftet, Helsingør
Torsdag den 12. maj: Falkoner Salen, København – UDSOLGT
Fredag den 13. maj: Falkoner Salen, København – EKSTRA KONCERT

Med hele fem singler i den engelske top 10 og mere end 1,5 millioner solgte eksemplarer blev Coming Up fra 1996 et skelsættende album for Suede.

I hjemlandet England storhittede Suede allerede med deres første album, Suede fra 1993, som også blev det hurtigst sælgende debutalbum i hjemlandet næsten 10 år. Det gik også fint for den mere dystre toer, Dog Man Star fra 1994, men internationalt havde gruppen stadig status af indie-band for kendere. Det blev der dog lavet om på med treeren, Coming Up fra 1996, ikke mindst i Danmark, hvor albummet toppede hitlisten.


Oven på bruddet med guitaristen Bernard Butler umiddelbart efter indspilningen af Dog Man Star udgav Suede med Coming Up og den nye guitarist Richard Oakes en række glam-rock- og popinspirerede numre i en mere enkel og opløftende tone end forgængeren. Det gav dem bred kommerciel succes, hitsinglerne "Trash", "Beautiful Ones", "Saturday Night", "Lazy" og "Filmstar" og skaffede dem også en nominering til den prestigefulde britiske albumpris Mercury Prize i 1997, hvor Suede var nomineret side om side med kunstnere som Radiohead, Primal Scream, Prodigy og The Chemical Brothers. Vinderne blev dog drum'n'bass-fænomenet Roni Size & Reprazent.

Også live har gruppen imponeret gennem mange år, altid med en højenergisk Brett Anderson, der kaster sig på knæ og løber fra den ene ende af scenen til den anden med ledningen fra sin mikrofon svingende rundt om sig – også selvom han nu har passeret de 50 år. Gruppen har også i mange år været populære på de danske scener og var eksempelvis en del af Grøn Koncert-programmet i 2003.

Suede har senest udgivet deres roste, ottende album The Blue Hour i 2018, men det er altså de 10 sange fra Coming Up, der er i fokus, når Suede turnerer i Danmark næste år. Men de giver nok også nogle ekstranumre.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Suede-publikum 2-1

Billetsalget til turnéen går i gang fredag den 23. april klokken 10.00 via ticketmaster.dkpostenlive.dk og kuto.dk.

Varm op med klassikeren "Beautiful Ones":

ANNONCE