Nyhed

VIDEO: Kærlighed og tab møder hinanden i Suedes nye kortfilm

Den sort-hvide kortfilm udforsker samme emner, som man finder på det kommende album

Autofiction: A Short Film ledsager Suedes niende album, Autofiction. I kortfilmen er Chris og Hannah til koncert med bandet, som får dem til at kigge tilbage på deres minder med hinanden.

Og de to hovedpersoner er nogle, som både bandet og instruktøren, Katie Lambert, kan genkende sig selv i, udtaler hun i en pressemeddelelse. Ligesom selve titlen på både filmen og albummet Autofiction indikerer et personligt udspil fra det engelske rockband.

Autofiction: A Short Film tager nogle af temaerne, som man finder på albummet: Ungdom og det at blive ældre, kærlighed og tab, frygt og glæde – og viser dem udspillet i historien om Chris og Hannah,” siger bassisten Mat Osman i pressemeddelelsen.


Det er bandets første kortfilm, men de er allerede kendt for at fjerne grænserne mellem film og musik - blandt andet i 1993, hvor de lavede en koncertfilm og igen i 2015, da de spillede Night Thoughts over en stumfilm. Men man kan også spore selve musikken på det nye album tilbage til starten af deres over 30-årige karriere.

Autofiction har en naturlig friskhed - det er, hvor vi gerne vil være,” siger forsanger, Brett Anderson. Og det er samme sted, som de begyndte for 30 år siden, står der i pressemeddelelsen.

Sangene ”15 Again” og ”She Still Leads Me On” er de første singler fra albummet, der kommer ud den 16. september 2022. Man kan høre bandet live i Storbritannien og Europa på en næsten udsolgt turné, der finder sted til september og oktober.


Suede kommer ikke forbi Danmark i denne omgang, men der er på nuværende tidspunkt stadig billetter i Tyskland.

LÆS OGSÅ: Suede annoncerer "punkplade" - hør singleforløber

Se kortfilmen her:


ANNONCE