Nyhed

Suede annoncerer "punkplade" – hør singleforløber

Autofiction er på gaden 16. september

Suede har lige været på Danmarksturné, hvor de blandt andet spillede hele deres 1996-album Coming Up i forbindelse med dets 25-års jubilæum. Nu annoncerer de et nyt album, Autofiction, der udkommer 16. september og bliver deres i alt niende album – og opfølgeren til The Blue Hour fra 2018. Førstesinglen "She Still Leads Me On" er netop udkommet, og du kan høre den nedenfor.

"Autofiction er vores punkplade. Ingen fløjter og klokker. Bare os fem i et rum med alle fejlene afsløret; bandmedlemmerne blottede i alt deres indledende rod," udtaler sanger Brett Anderson i en pressemeddelelse.

Sangene er skrevet i et øvelokale, hvor bandmedlemmerne har skabt numrene sammen, lidt som da de begyndte at spille sammen for mere end 30 år siden. Også selvom guitaristen er en anden end dengang, da Bernard Butler gik ud allerede i 1994 for at blive erstattet af Richard Oakes, der stadig er med.


Albummet er indspillet live i Konk Studios i det nordlige London med den mangeårige samarbejdspartner Ed Buller som producer. Buller producerede også Suedes allerførste single, "The Drowners", som i denne måned kan fejre 30 års jubilæum, og har også produceret hovedparten af deres album. 

"Autofiction har en naturlig friskhed over sig, den er dér, hvor vi ønsker at være," siger Brett Anderson, og bassist Mat Osman fortsætter: "Da vi øvede og skrev denne plade var der dette rene, fysiske rush. Den slags, hvor du hænger på, som om det gjaldt livet."

Teksterne er som sædvanligt skrevet af Brett Anderson og er, som albumtitlen antyder, yderst personlige. Singleforløberen "She Still Leads Me On" handler eksempelvis om Andersons afdøde mor. Anderson har i øvrigt skrevet hele to selvbiografier, Coal Black Mornings og Afternoons With The Blinds Drawn.


Gruppen følger det nye album op med to koncerter 5. og 6. oktober i Electric Ballroom i London.

Suede albumdebuterede og brød igennem i 1993 med et selvbetitlet album og udgav yderligere fire album, inden de gik hver til sit i 1993. Herefter indledte Brett Anderson en solokarriere med noget mindre kommerciel og anmeldermæssig succes end Suede. Bandet blev gendannet i 2010, og i 2013 udsendte de deres første album i 11 år, det velmodtagne Bloodsports, som er blevet fulgt af yderligere to album og flittig turnévirksomhed.

LÆS OGSÅ: Nostalgien sejrede på en aften, hvor Suede stensikkert eksekverede sit repertoire


Hør Singleforløberen "She Still Leads Me On":

ANNONCE