Nyhed

Nicki Minaj betaler millioner til Tracy Chapman efter sampling

GAFFA.dk – alt om musik

Skal betale 2,7 millioner for at sample "Baby, Can I Hold You?"

Nicki Minaj betaler Tracy Chapman 450.000 dollar (cirka 2,7 millioner kroner) ved et forlig, efter at rapperen uden tilladelse samplede Chapmans 1988-hit "Baby, Can I Hold You?" i sangen "Sorry", skriver The Hollywood Reporter

Chapman sagsøgte Minaj i oktober 2018, et par måneder efter at rapperen udgav albummet Queen. "Sorry", et samarbejde med Nas, var ikke på pladen, men Minaj siges at have lækket sangen til den populære radio-dj Funkmaster Flex, som spillede den i sit program. Sangen skal derefter være spredt på internettet.


Ifølge retsdokumenter har Minajs repræsentanter gentagne gange forsøgt at få tilladelse fra Chapman til at sample sangen "Baby, Can I Hold You?", men hun sagde nej hver gang. Ifølge en af ​​Minajs rettighedsspecialister skal sangen også have været på en bestemt "må ikke samples"-liste med kunstnere, som er kendt for ikke at tillade samplinger af deres sange.

Ifølge rapperen skal sangen være kommet ud, fordi den blev lækket utilsigtet. Dommeren i sagen meddeler, at Minaj havde ret til at bruge Chapmans sang i studiet for at muliggøre musikalske eksperimenter. En mulig retssag ville kun bestemme fakta omkring lækagen og distributionen af ​​sangen. Parterne kom dog til enighed, før sagen kom for retten.

"Jeg er glad for, at dette blev løst og taknemmelig for, at det juridiske resultat bekræfter, at kunstneres rettigheder er beskyttet af loven og skal respekteres af andre kunstnere," siger Chapman til The Hollywood Reporter.


LÆS OGSÅ: Pladeselskab bryder med kunstner efter Trump-demonstrationen

Hør Tracy Chapmans "Baby, Can I Hold You?":


ANNONCE