Nyhed

Smukfest tilføjer 10 nye navne til programmet

GAFFA.dk – alt om musik

Festivalen tilføjer både danske legender og nyere stjerneskud til plakaten

Smukfest vender tilbage i 2022 efter to år med coronarelaterede aflysninger. Nu er festivalen klar med 10 nye navne.

Andreas Odbjerg kunne for nylig tage hele to priser med hjem fra dette års Danish Music Awards, blandt andet for Årets Sangskriver. Sangeren står blandt andet bag hittet ”Føler mig selv 100”, der har ligget nummer 10 på den danske airplaychart. Nummeret, der er Odbjergs største streamingsucces til dato, har nu rundet 12 millioner afspilninger og er gået platin.


Christopher har i løbet af de sidste 10 år nydt stor succes på den danske musikscene. Sangeren har modtaget en lang række danske priser og to MTV Europe Music Awards. I år udkom Christophers fjerde og seneste studiealbum My Blood, der blandt andet indeholder singlen ”Fall So Hard”.

I 2020 lå Drew Sycamore på førstepladsen over de mest spillede kvindelige danske artister på radio, og tidligere denne måned vandt musikeren hovedprisen til dette års P3 Guld-show. Sycamore var desuden nomineret i kategorien Best Nordic Act til dette års MTV European Music Awards.

LÆS OGSÅ: P3 PRIS-VINDER DREW SYCAMORE: "Jeg anede ikke, hvem der lyttede til min musik, men nu har jeg mødt dem"


Næste år tager Freja Kirk på sin største turné til dato, som bringer hende forbi hele 15 danske byer, og nu kommer sangeren altså også til Smukfest. Freja Kirk var desuden medvirkende i den aktuelle 18. sæson af Vild Med Dans, hvor hun dansede med en kvindelig partner i form af Claudia Rex for første gang i programmets historie.

Fyr og Flamme vandt dette års Melodi Grand Prix med sangen ”Øve os på hinanden” og repræsenterede således Danmark i Eurovision Song Contest 2021. Lydmæssigt drager gruppen inspiration fra 80'ernes popmusik.

Efter mere end 50 år i musikbranchen er Peter A.G. og bandet absolut klar til at skabe en fest, når Gnags giver koncert på Smukfest. Der vil både være plads til gruppens klassiske hits samt spritnye nume, der er kommet til under nedlukningen. Gnags har desuden et album på vej.


Hjalmer fik sin debut i 2017, men slog for alvor igennem to år senere med udgivelsen af debutalbummet Midt i en drøm eller noget der ligner. I 2020 vandt sangeren hele fire priser ved GAFFA-Prisen, blandt andet Årets Danske Udgivelse for førnævnte debutalbum.

Med hits som ”Nudes” og ”I’m Back” må Jada siges at være en ustoppelig kraft på den danske musikscene, og meget tyder på, at sangeren også er ved at have et godt greb om det store udland. For nylig blev Jada således annonceret som en af de 15 nominerede kunstnere til dette års udgave af musikprisen Music Moves Europe Awards 2022.

LÆS OGSÅ: Elsket og empowered af Jada

I marts kunne GAFFA fortælle, at Lis Sørensen, ifølge en undersøgelse udført af Voxmeter, lå i top fem over de kunstnere, som danskerne i aldersgruppen 50-64 glædede sig mest til at høre, når det igen blev muligt at høre livemusik. Blandt koncertgængerne på 65+ lå musikeren helt i top. Sørensen har flere gange bevist, at alder ikke spiller nogen rolle – eksempelvis da hun i 2019 modtog Danish Music Awards’ Ærespris.

Efter en fire år lang pause fra livemusikken er Thomas Helmig og band klar til at indtage Smukfest i 2022. Sangeren startede sin musikalske karriere i 1983, hvor han overtog rollen som sanger i Elevatordrengene. I 1985 udkom Helmigs debut-soloalbum, Thomas, og siden er musikeren blevet til lidt af en legende på den danske musikscene.

De øvrige navne, som er annonceret til festivalen, er Lionel Richie, Justin Bieber, Gorillaz, Kygo,Kraftwerk 3D, Limp Bizkit, Herbie Hancock, Almost AC/DC, HandsDown, Brian Downey’s Alive and Dangerous, Railroad og Thorbjørn Risager & The Black Tornado.

LÆS OGSÅ: Justin Bieber giver tre danske koncerter

Kom i stemning med Jadas nye single "Something To Say":

 

ANNONCE