Nyhed

Hun Solo lancerer nyt online-univers – hylder diversiteten

GAFFA.dk – alt om musik

Musikfællesskabet Hun Solo, som kæmper for større diversitet i den danske musikbranche, lancerer et nyt online-univers, som byder på eksklusivt musikindhold

Torsdag den 21. oktober lancerer musikfællesskabet Hun Solo et nyt tiltag, hvor alle på tværs af køn, etnicitet, nationalitet og alder kan blive medlem af Hun Solociety. Hun Solociety er et online-univers, hvor medlemmer kan få adgang til eksklusivt musikindhold.

Interesserede vil på månedlig basis kunne abonnere på indhold fra Hun Solo gennem medlemsplatformen Patreon. Ud over at medlemmer af Hun Solociety får adgang til eksklusivt indhold er de ligeledes med til at støtte op om og fremme mangfoldigheden i den danske musikbranche, hvor særligt kvinder og minoriteter stadig oplever diskrimination.


– Hun Solo arbejder for og har altid arbejdet for diversitet. Med den nye Hun Solociety-platform får vi mulighed for at hæve os over geografiske begrænsninger og verdens tilstand og komme længere ud med vores mission om at løfte og fejre kvinder og kvindeligheder i musik. Og vi ønsker at invitere endnu flere med på den mission. Mange vil gerne gøre noget ved den skæve kønsbalance, men ved måske ikke, hvor de skal starte. Med Hun Solociety kan man utrolig nemt være med til aktivt at gøre en forskel, simpelthen ved at abonnere, og samtidig modtager man en masse inspirerende kvalitetsmusikindhold. Vi håber på at samle en hær af mikrorevolutionære, så vi sammen kan skabe forandring, udtaler Kirstine Stubbe Teglbjærg, der laver musik under navnet Sitrekin og er co-founder af Hun Solo, i en pressemeddelelse.

Musikfællesskabet Hun Solo blev dannet i 2016 og har siden da kæmpet for bedre vilkår for kvinder og non-binære i den danske musikbranche ved blandt andet at arrangere koncerter og udgive musik med kvindelige kunstnere.

Gennem tiden har Hun Solo præsenteret cirka 90 kunstnere, turneret landet rundt (blandt andet på Roskilde Festival, SmukFest og Spot Festival), spillet koncerter i Pakistan og på Færøerne samt vundet tre priser. Senest vandt Hun Solo GAFFAs Tak Rock Prisen i 2020. Prisen gives til en ”aktør, der yder en ekstraordinær indsats for dansk musik”.


LÆS OGSÅ: GAFFA-Pris-vinderne Hun Solo: "Vi har lang vej endnu"

I dag består Hun Solo, udover det oprindelige koncertkoncept, af pladeselskabet Hun Solo Records, et fællesskab med ønsket om en musikkultur præget af diversitet såvel som kvalitet og endelig det kommende Hun Solociety.

Gennem det nye online-univers får medlemmer direkte adgang til intime koncerter fra kunstnernes eget studie (”A room of one’s own sessions”), skriftlige interviews, podcasts eller video (”Månedens Møde”, playlister med ny musik (”Månedens Mixtape”) og viden om kvindelige musikpionerer gennem tiden (”Månedens Muse”).


Hun Solos koncerter fortsætter rundt om i landet, men gennem den nye platform gør konceptet sig fri af fysiske og geografiske grænser i missionen om at skabe en bedre kønsbalance i den danske musikbranche.

Du kan blive medlem af Hun Solociety fra den 1. oktober.

ANNONCE