Nyhed

VIDEOPREMIERE: Danske Sitrekin fordyber sig i længsel og lidenskab

GAFFA.dk – alt om musik

Den længselsfulde tekst på nummeret "Open Chest" bliver underbygget med drømmende musikvideo

Sangeren og sangskriveren Sitrekin har udgivet en video til nummeret ”Open Chest”, der blev tilgængelig på samtlige streamingtjenester fredag den 3. september. Tilbage i juli blev singlen den første danske udgivelse, der kom ud på Apple Music i surround-formatet Spatial Audio/Dolby Atmos.

Sitrekin bærer det borgerlige navn Kirstine Stubbe Teglbjærg og var tidligere sanger i Blue Foundation. Det nye kunstnernavn er et anagram for sangerens fornavn og markerer hendes nyeste, engelsksprogede soloprojekt.


Sangeren udgav sit første og indtil videre eneste studiealbum som soloartist i 2013. Albummet bar titlen Hamskifte og bestod af danske sange udgivet i Kirstine Stubbe Teglbjærgs eget navn.

”Open Chest” er den første engelsksprogede udgivelse fra Sitrekin siden Blue Foundation-udgivelsen ”Eyes on Fire”, som var med i den første Twilight-film og blev et internationalt hit i 2009. Den nye single er mixet af den Grammy-nominerede tekniker Dyre Gormsen og trækker lydmæssigt på alt fra 1700-tallets barokmusik til nutidige kunstnere som Lana Del Rey og Ed Sheeran.

– Den handler om begær, lidenskab og længsel og potentialet og magten ved at overgive sig komplet til den andens omfavnelse. Sangen handler også om smerten ved at være adskilt fra denne intense, ekstatiske tilstand. Når du først har oplevet den, vil du altid længes efter at komme tilbage til den. Den er i dit blod og dine knogler, fortæller Sitrekin.


I den nye musikvideo er der fokus på Sitrekins egen skikkelse, og musikken får plads til at udfolde sig til drømmende billeder, der flyder ind i hinanden. Sitrekin har blikket rettet mod os, med markant blå sminke, der leder tankerne hen på tårer, under øjnene. Når sangerens øjne ikke hviler på seeren, er kunstneren fordybet i sit eget univers – i mindet om den person, hun længes efter.

Ud over at være musiker er Kirstine Stubbe Teglbjærg også en af de tre kvinder bag projektet Hun Solo, der sætter fokus på kvinder i musik i form af koncerter og musikudgivelser. I 2020 vandt Hun Solo GAFFAs Specialpris.

LÆS OGSÅ: GAFFA-Pris-vinderne Hun Solo: "Vi har lang vej endnu"


Se videoen til ”Open Chest” her:

ANNONCE