Nyhed

Sitrekin annoncerer første headlinerkoncert – og udgiver remake af Blue Foundation-klassiker

GAFFA.dk – alt om musik

Den tidligere Blue Foundation-sanger optræder på Hotel Cecil 29. oktober

Den danske sanger og sangskriver Sitrekin, tidligere kendt under sit borgerlige navn Kirstine Stubbe Teglbjærg og kendt som tidligere sanger i Blue Foundation, giver sin første headlinerkoncert under sit nye alias. Det sker på Hotel Cecil i København 29. oktober. Samtidig udgiver hun et remake af Blue Foundation-klassikeren ”Eyes on Fire”, der i år har 15 års jubilæum. Sangen var med på det Grammy-nominerede soundtrack til den første Twilight-film og nærmer sig i dag 100 millioner streams alene på Spotify.

Sitrekin –  navnet er et anagram for Kirstine – stiller op med band og lover til koncerten sange fra hele karrieren – både personlige Blue Foundation-favoritter i nye versioner, sange fra det dansksprogede og roste soloalbum Hamskifte fra 2013 og nye Sitrekin-numre, herunder debutsinglen og P6 Beat-hittet ”Open Chest” fra efteråret 2021.


Sitrekin har i de senere år givet en lang række solokoncerter som en del af projektet Hun Solo, hvor kvindelige kunstnere giver soloshows. Et sådant gav hun eksempelvis på Hotel Cecil i 2017, hvor GAFFAs anmelder Jens Dræby var begejstret: “Med en udødelig stoisk ro forberedte Kirstine guitar og pedaler, og kontrasten stod malet i rummet, da hendes karakteristiske skrøbelige stemme hilste ud mod et afventende publikum. En livagtig, støjende og forunderlig guitarintro lod sig forvandle til et mesterværk af en live-opførsel af "Drømmenes lyd". For en stund var hun Gordon, Knowles, Joplin og Patti i mageløs forening, mens musik og trolddom flød sammen,“ skrev Jens Dræby dengang. Læs hele anmeldelsen her.

Som en markering af 15 års jubilæet for Blue Foundation-klassikeren ”Eyes on Fire” udgiver Sitrekin sit remake af sangen både digitalt og på en limited 12” vinyl sammen med førstesinglen ”Open Chest”. Vinylen trykkes kun én gang og sælges i et begrænset, nummereret oplag i eksklusivt samarbejde med vinylbutikken Sound Station i København. Vinylen vil være delvist fremstillet af genbrugsmaterialer og udsmykket med håndskrevne tekster og Sitrekins logo, ridset ned i B-siden. Vinylen udkommer 6. maj og kan forudbestilles i en begrænset periode allerede fra i dag via dette link. Den digitale version er ude 25. februar.

Om de to sange på vinylen udtaler Sitrekin: ’Eyes on Fire’ og ‘Open Chest’ forbinder fortid og fremtid; ’Eyes on Fire’ er den sidste sang, jeg udgav med Blue Foundation. ’Open Chest’ er min første udgivelse med Sitrekin og markerer en helt ny begyndelse. ‘Eyes on Fire’ har en voldsom tekst, som skal forstås metaforisk. Sangen er en ode til sund kvindelig vrede. Den handler om at tage sin plads og sætte de rette grænser. Om at udforske og udtrykke sin power og kende sit værd”.


Billetsalget til koncerten med Sitrekin er netop begyndt på Hotel Cecils hjemmeside

Se Sitrekin fremføre den nye version af "Eyes on Fire" i foyeren i Hofteatret i København filmet af Tine Bek Hansen:


 

 

ANNONCE