Nyhed

Blue Foundation giver jubilæumskoncerter – med ny frontfigur

Kirstine Stubbe Teglbjærg erstattes af kollega ved koncerter i Aarhus og København til maj

I 2004 udgav danske Blue Foundation deres andet og stærkt kritikerroste album Sweep of Days. Tilbage i september annoncerede de to kernemedlemmer Tobias Wilner og Bo Rande, at de vil fejre albummet med en særlig jubilæumskoncert på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i København fredag 24. maj 2024.

I sidste uge varslede Blue Foundation så en tilsvarende koncert ugen efter i Aarhus – nærmere bestemt i Musikhuset Aarhus den 31. maj 2024.

Fans af Blue Foundation og deres stemningsfulde klangunivers kommer imidlertid til at undvære sangeren Kirstine Stubbe Teglbjærg, som ellers indtog den vokale hovedrolle i storhedstiden, og som var medkomponist og tekstforfatter på størstedelen af sangene på netop Sweep of Days.


I pressematerialet i forbindelse med de to koncerter omtaler de to nuværende medlemmer ikke det markante (fra)valg, men forholder sig i stedet til de to venues, som vil danne ramme om forårets koncerter.

”Jeg voksede stort set op på Gamle Scene på Det Kongelige Teater, da min mor var skuespillerinde her i 12 år af min barndom, så det bliver en meget speciel oplevelse for mig at spille her. Som Blue Foundation ser vi det som en ultimativ oplevelse at spille på Danmarks smukkeste scene, så vi ser virkelig frem til koncerten," udtaler Bo Rande, som i en anden pressemeddelelse tilføjer: 

“Jeg har mange specielle minder fra koncerter i Aarrhus gennem de sidste tyve år og føler, at vi altid har haft en helt særlig kemi med det aarhusianske publikum. Vi glæder os helt enormt til at kunne opføre Sweep of Days-albummet i Musikhuset.”


Kirstine Stubbe Teglbjærg var en central del af Blue Foundation i storhedstiden i 00'erne - her ved Spot Festival i Aarhus i 2006. Foto: Jacob Dinesen
Kirstine Stubbe Teglbjærg var en central del af Blue Foundation i storhedstiden i 00'erne - her ved Spot Festival i Aarhus i 2006. Foto: Jacob Dinesen

I stedet for Teglbjærg, som er aktuel med sit nye projekt Sitrekin, der i øvrigt kan opleves i Lille Vega 2. februar, vil den vokale hovedrolle blive varetaget af Helena Gao.

Hun har i løbet af 2023 markeret sig som en del af Tobias Rahims backingband og gav for nylig interview til GAFFA i forbindelse med solosinglen "God's Favourite."


Koncerten i København er udsolgt, mens der stadig er billetter til koncerten i Musikhuset Aarhus. De koster 390 kroner plus gebyr og kan købes her

Tålmodigheden blev sat på prøve, da Blue Foundation spillede hele sit nye album

ANNONCE