Nyhed

Tidligere Blue Foundation-sanger er tilbage under nyt navn – i nyt musikformat

GAFFA.dk – alt om musik

Kirstine Stubbe Teglbjærg er tilbage som Sitrekin – i formatet Spatial Audio/Dolby Atmos

Den tidligere Blue Foundation-sanger og -sangskriver Kirstine Stubbe Teglbjærg er tilbage under nyt kunstnernavn. Sitrekin kalder hun sig – et anagram for Kirstine – og hun er aktuel med singlen "Open Chest", der netop er udkommet på Apple Music i det nye surround-format Spatial Audio/Dolby Atmos. Sangen er den første danske udgivelse i dette format og udkommer på pladeselskabet Hun Solo Music, der fokuserer på kvindelige kunstnere og har netop Kirstine Stubbe Teglbjærg som en af bagkvinderne.

Apple selv beskriver i en online-artikel rumlig musik som "lyd, der bevæger sig omkring dig i forskellige retninger".


Sangen er mixet af den Grammy-nominerede tekniker Dyre Gormsen, der i en pressemeddelelse udtaler følgende: "'Open Chest' er mixet af mig og var det første nummer, jeg satte ind i Dolby Atmos som et eksperiment, men det blev klart, at dette var det perfekte medie for Kirstines musik og det, vi kiggede efter hele tiden som en måde at demonstrere på, hvordan du kan flytte objekter rundt, da musikken er meget element-baseret. Vi spillede mixet for Dolby, som straks var meget begejstrede for, hvad de hørte og gav tilladelse til, at dette skulle være lancerings-nummer for dette nye, banebrydende format."

LÆS OGSÅ: Rumlig musik indtager streamingtjeneste

Sitrekin fortæller selv om sangen: "Den handler om begær, lidenskab og længsel og potentialet og magten ved at overgive sig komplet til den andens omfavnelse. Sangen handler også om smerten ved at være adskilt fra denne intense, ekstatiske tilstand. Når du først har oplevet den, vil du altid længes efter at komme tilbage til den. Den er i dit blod og dine knogler."


Nummeret er musikalsk inspireret af så forskellig musik som baslinjer fra barokmusik fra 1700-tallet, fra traditionelle asiatiske skalaer og moderne popmusik som Bat for Lashes, Lana Del Rey og Ed Sheeran.

Kirstine Stubbe Teglbjærg medvirkede på Blue Foundations første tre album i årene 2001-2007 og er kendt for sange som "As I Moved On", "Save This Town" og "Eyes on Fire", hvor sidstnævnte var med i den første Twilight-film og blev et internationalt hit, der er streamet over 80 millioner gange på Spotify. Teglbjærg udsendte sit første og hidtil eneste soloalbum, det dansksprogede Hamskifte i 2013. Sidste år udgav hun sangen "Rapture" med den ungarnske elektroniske duo Belau.

Hør "Open Chest" på Apple Music – senere på sommeren kommer den på de andre streamingtjenester.


ANNONCE