Nyhed

VIDEO: Se og hør Damon Albarns nyeste single

GAFFA.dk – alt om musik

Damon Albarn udgiver tredje single fra soloprojektet The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows

I en sort-hvid liveperformance ses Damon Albarn foran sit klaver. Videoen viser en optræden af hans nyeste single ”Particles”, som også er det afsluttende nummer på hans kommende album. Denne optræden er nummer to i rækken af atmosfæriske liveperformances i serien Sublime Boulevards – Performance Films efterfulgt af den tidligere offentliggjorte single ”Polaris”.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Se og hør Damon Albarn optræde med spritny single


”Particles” opstod efter en tilfældig samtale mellem Albarn og en anden passager i et fly på vej til Reykjavik. Samtalen kom omkring det opbrud, som coronapandemien har skabt, samt en erkendelse om, at opbruddet ikke vil vare ved da fred altid er størst, uddyber en pressemeddelelse.

Island og coronanedlukningen har været inspirationskilde for hele albummet, hvilket har givet anledning til 11 sange om sårbarhed, tab og genfødsel til lyden af intime melodier og orkesterarrangementer.

Soloprojektet The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows udkommer den 12. november og er sat til at turnere Europa i 2022. Albarn tager også et smut forbi Danmark d. 9 marts i KB Hallen. Et show, du stadig kan købe billetter til. Turneen afsluttes på passende vis i Reykjavik den 11 marts.


Tourdatoer 2022:

21 & 22 February - London (Barbican) 

23 & 24 February - Dublin (National Concert Hall)


26 February - Luxembourg (Philharmonie)

28 February - Brussels (Bozar)

1 March - Brussels (Bozar)

2 March - Eindhoven (Muziekgebouw)

4 & 5 March - Paris (Philharmonie)

6 March - Lyon (Auditorium)

7 March - Hamburg (ElbPhilharmonie)

9 March - Copenhagen (KB Hallen)

11 March - Reykjavik (Harpa)

Ud over showet i København næste år er det også blevet offentliggjort, at Albarn besøger Danmark med tegneseriebandet Gorillaz. Bandet skal optræde som hovednavn til Smukfest i sensommeren 2022. 

LÆS OGSÅ: Smukfest klar med flere hovednavne til 2022 - og vigtig billetinfo

Se og lyt til Damon Albarns nyeste single "Particles" her: 

ANNONCE