Nyhed

Undersøgelse: Musikfans er mere klimabevidste end resten af befolkningen

GAFFA.dk – alt om musik

Ny undersøgelse viser, at musikfans er mere optagede af klimaet end resten af befolkningen.

I en spritny undersøgelse med titlen “Turn Up The Volume” udført af the University of Glasgow og Music Declares Emergency er konklusionen: musikfans er mere klimabevidste end resten af befolkningen. Sådan skriver NME.

Med udgangspunkt i en YouGov-undersøgelse af over 2000 adspurgte, repræsentativt udvalgte voksne viste det sig, at 82 procent af de personer, der karakteriserede sig selv som musikelskere, var bekymrede for klimaforandringerne, hvorimod tallet for den generelle befolkning var på 72 procent.


Ud af de 82 procent var 42 procent “meget bekymrede” og 40 procent “ret bekymrede”, hvor befolkningens procenter fordelte sig med 31 procent for de “meget bekymrede” og 41 procent for de “ret bekymrede”.

Herudover mente 54 procent af musikfansene, at det at “takle klimaforandringerne burde være topprioritet nu og prioriteres over andre problemer”, hvortil tallet for befolkningen som helhed kun var på 47 procent.

Der forgår i øjeblikket flere initiativer inden for musikindustrien, der skal gøre branchen “grønnere” og bidrage til taklingen af den globale opvarming. Og selvom denne undersøgelse viser, at flere musikfans er bekymrede for klimaet, så svarede hele 64 procent, at de ikke kendte til nogle af disse grønne tiltag – kun tre procent var opdateret på disse.


LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Nu hvor alt er grønt, hvorfor går den danske musikbranche så i sort?

Studiet blev ledet af professor Matt Brennan fra University of Glasgow, der selv er meget begejstret og forhåbningsfuld i forhold til undersøgelsens resultat:

“Undersøgelsens resultater er spændende, da de demonstrerer en tydelig relation mellem engagerede musikfans, en stigende bekymring omkring klimaforandringerne og et ønske om handling. Musikkultur har en lang historie for at spille en stor rolle i sociale bevægelser, og undersøgelsen beviser at denne sammenhæng stadig er stærk den dag i dag, når det kommer til klima-nødsituationen.”


Derudover understreger Matt Brennan, at denne undersøgelse skal ses som en stærk besked til alle inden for musikindustrien. Både pladeselskaber, koncertarrangører, streamingtjenester, artister og så videre – fansene er klar og kræver handling, så den grønne omstilling bør også udbredes i endnu højere grad inden for musikbranchen.

Du kan læse hele “Turn Up The Volume”-rapporten lige her.

ANNONCE