Nyhed

Lionel Richie aflyser Smukfest-koncert – erstatning fundet

GAFFA.dk – alt om musik

Nile Rodgers afløser Lionel Richie i Skanderborg

Amerikanske Lionel Richie er desværre nødt til at aflyse hele sin europæiske tour 2022 grundet coronarestriktioner, hvilket betyder, at vi ikke kommer til at opleve ham på årets Smukfest. Det er arrangørene kede af, men heldigvis har de i stedet fået legenden, den ligeledes amerikanske guitarist, sangskriver og producer Nile Rodgers til at slå vejen forbi Skanderborg og give en hitspækket popfest.
 
Lionel Richie var både programsat til Smukfest i 2020 og 2021, men måtte udskyde sin Europaturné grundet coronavirus, og nu er den altså helt aflyst. Nile Rodgers har tilsyneladende ikke samme problem i 2022, selvom han også er på Europaturné.

”Der kom en fantastisk melding fra Statsministeriet i sidste uge, som frisætter de danske sommerfestivaler. Men musikkens verden er global, og der er mange hensyn, når man planlægger store turnéer. Vi forventer ikke flere aflysninger på baggrund af corona og fortsætter bookingarbejdet – hele programmet er færdigt rekord-tidligt i år i midten af april,” siger Smukfest-booker Mikkel Xavier.


Nile Rodgers var guitarist og sangskriver i sen-70'er-diskogruppen Chic, der er kendt for hits som "Le Freak" og "Everybody Dance", og siden har han været (med)sangskriver og producer for en lang række stjerner, blandt andre David Bowie, Duran Duran, Diana Ross, Mick Jagger, Madonna og Daft Punk, hvor han og hans karakteristiske, funky rytmeguitar medvirkede på succesalbummet Random Access Memories fra 2013, ikke mindst megahittet "Get Lucky".

Den samlede pulje af album, som Rodgers enten har været med til at spille på, producere eller skrive sange til, overstiger et albumsalg på mere end 200 millioner og 50 millioner singler på verdensplan. Og det er sange fra denne lange, hitspækkede karriere, han og hans band vil spille på Smukfest.

Nile Rodgers optrådte også på Smukfest 2015 sammen med Chic, og der gjorde han det ganske godt ifølge GAFFAs anmelder.


LÆS OGSÅ: Nile Rodgers var på alle måder stjernen, da disko-veteranerne indtog bøgeskoven
 

ANNONCE