Nyhed

SJOV VIDEO: De to Landreth-brødre kan ikke enes om, hvorvidt de skal på tour eller ej

GAFFA.dk - alt om musik

Den canadiske brødreduo udgiver singlen ”Stay” og dens dertilhørende, ganske underholdende video som første teaser til deres kommende album.

Brødrene Joey og David Landreth er helt grundlæggende en konstellation, der i høj grad vægter det organiske lydbillede for at få den rette følelse frem i deres nymodens tag på roots- og countrymusik. Med den nye single ”Stay” kan man alligevel ane en produktionsmæssig ændring, hvor det organiske stadig bibeholdes, men med et lydbillede, der er både dybere og mere kulørt.

Lyrisk kan man også mærke en vis eftertænksomhed, der nok både skyldes den verdensomspændende elefant i rummet, såvel som det faktum at brødrene Landreth begge bliver ældre. Versene drejer sig i høj grad om de praktiske gøremål, vores hovedperson kunne tage sig af, for så at kunne indrømme overfor sig selv i omkvædet ”I just wanna stay, a little longer”. Det turnerende musikerliv er ikke længere så tiltalende, for man kunne jo også blive forældre og få sig et ni-til-fem job.


I musikvideoen udpensles det her forhold også yderligere, da hele handlingen er én stor passivt aggressiv konflikt imellem de to brødre. Hvor David ihærdigt forsøger at få sin bror med på tour, så gør Joey alt han kan, for at blive hjemme med kæresten og hans lille barn. Videoen kan ses over artiklen.

Skal den her forfinelse, der virker til at være på spil i denne nye single, indikere noget, så er det vel, at de to brødre har skruet ambitionsniveauet op på dette kommende album. Hvad brødrene Landreth pønser på, må tiden vise. Albummet Come Morning er i hvert fald ude den 13. maj.

Landreth skulle have givet to koncerter i Danmark i marts, på Posten i Odense og Amager Bio i København. Disse koncerter er imidlertid rykket til september. 


LÆS OGSÅ: Kurt Vile giver dansk koncert med sit band The Violators – hør ny single

ANNONCE