Nyhed

George Martin mindes The Beatles i sødt videoklip

GAFFA.dk – alt om musik

Den afdøde musikproducer fortæller i en video sit barnebarn, hvordan han signede The Beatles

I et videoklip på Twitter kan man høre George Martin fortælle sit barnebarn, hvordan han signede The Beatles tilbage i 1962. Det skriver NME. Klippet er delt af Georg Martins søn, Giles Martin, og kan ses nederst i artiklen.

I klippet kan man høre Martin fortælle om, hvordan han første gang mødte The Beatles, og at han egentlig ikke havde så høje tanker om dem til at begynde med.


”Jeg mødte dem i London, og da jeg hørte dem... var det ok, men det var ikke genialt. Men den magiske del kom, da jeg begyndte at lære dem at kende, fordi de var frygtelig gode mennesker. De var sjove, de var meget kloge, og de var den slags mennesker, du kunne lide at være sammen med. Så jeg tænkte, 'hvis jeg har det sådan med dem, vil andre også have det sådan med dem'. Så derfor burde de blive meget populære,” fortæller George Martin til sit barnebarn.

Det viste sig at holde stik, og samarbejdet mellem Georg Martin og The Beatles fortsatte mange år frem, og Martin har stort set produceret alle gruppens plader. Desuden er Martin ofte blevet kaldt ”det femte Beatles-medlem”.

Foruden sit arbejde med The Beatles producerede Martin musik for prominente navne som Kate Bush, Ella Fitzgerald, Dire Straits, Jeff Beck, Gerry and the Pacemakers, Cilla Black, America, Billy J. Kramer, Cheap Trick, the Mahavishnu Orchestra, Celine Dion, the Action og soloarbejde fra både Ringo Starr og Paul McCartney og flere.


I sin lange og indflydelsesrige karriere har Martin desuden vundet en række Grammy-priser, og var derudover nomineret til en Oscar med Beatles-nummeret "A Hard Day's Night".

Stjerneproduceren gik bort i 2016 i en alder af 90 år. Læs her, hvordan musikverdenen reagerede på tabet af George Martin. 

LÆS OGSÅ: Billedserie: 15 legendariske musikproducere


ANNONCE