Nyhed

Dommen er faldet: Rapstjerne blev myrdet af gammel bandemakker

Nipsey Hussle blev skudt gentagne gange foran sin egen butik i Los Angeles for tre år siden

Han var 33 år, havde gang i en succesfuld rapkarriere og drev egen tøjbutik i Los Angeles-bydelen Vermont-Slauson. Og det var netop på parkeringpladsen sin butik, The Marathon, at Ermias Joseph Asghedom - alias Nipsey Hussle - blev dræbt at flere skud den 31. marts 2019.

Nu er dommen så faldet over rapperens morder - en tidligere makker fra banden Rollin 60s Neighborhood Crips gang. Det skriver NBC.

På morddagen var den dømte - en Eric R. Holder Jr. - i et skænderi med afdøde og et par andre i butikken, som han forlod i vrede efter at være beskyldt for at være en "snitch" (stikker, red.).


Senere samme dag returnerede Holder med et skarpladt håndvåben og skød Asghedom mindst ti gange. Under retssagen er der blevet vist videooptagelser, som viser Holder flygte fra gerningsstedet med en revolver i hånden.

Onsdag faldt dommen over Holder, som sigtes for både overlagt mord på rapperen samt mordforsøg på to andre tilstedeværende, som blev såret under optrinnet. Selve strafudmålingen forventes afgjort til september, og Holder risikerer en livstidsdom.


Nipsey Hussle stod bag adskillige mixtapes, men nåede kun at udgive et enkelt album. Victory Lap udkom et års tid før rapperens død, bød på gæsteoptræden fra blandt andre Kendrick Lamar og modtog fire stjerner fra GAFFAs anmelder.

"Det er ikke et oversolgt produkt fra den entreprenante rapper. Det er alt, hvad der bliver lovet til en ordentlig pris," skrev Anders Hjortskov ved udgivelsen.

LÆS OGSÅ: Rapperen Nipsey Hussle er død


Hussle gav koncert på det lille spillested Atlas i Aarhus tilbage i 2012. Dengang var samme anmelder dog mindre imponeret over Hussles præstation.

"Neighborhood Nip fik røget noget kush, svinget med guldkæden og trykket på cd-afspilleren i en alt for hurtig gennemgang af sine bedste numre," noterede Hjortskov opsummerende om seancen.

 

 

ANNONCE