Nyhed

Endnu et bryggeri laver sin egen festival

GAFFA.dk – alt om musik

Mirkobryggeriet To Øl lancerer en ny hybridfestival, To Øl City Festival, der den 5. og 6. august byder på musik og festivalernes bredeste udvalg af drikkevarer.

I og med at festen bliver afholdt af et bryghus, er der lige så stort fokus på drikkevarerne, de gæstende bryggerier og destillerier som på musikerne. Iceage, Jenny Wilson, Savage Rose og Lowly deler plakaten med store internationale bryggerier som The Ale Apothecary og Verdant Brewing Co.. Det endelige program er endnu ikke offentliggjort.

Festivalen bliver afholdt omkring To Øls bryggekollektiv To Øl City i Svinninge på Vestsjælland, hvor stjerner indenfor øl, cider, vin og spiritus samles.


To Øl City Festival er en helt ny måde at tænke festival på. Her er det ikke kun musikken, der spiller hovedrollen, men kombinationen af musik og passionerede mennesker, som har noget på hjerte inden for øl, cider og spiritus. Her er ølbryggeren en lige så stor stjerne som musikeren, og derfor vil både band-navne og bryggeri-navne stå på plakaten”, siger festivalleder Andreas Balslev-Olsen.

To Øl starede i 2005 som et hjemmebryggeri og blev kommercielt etableret i 2010, hvor de efterfølgende fungeret som mikrobryggeri med en let nomadisk tilværelse, der bryggede på de større bryggeriers kapacitet. I 2019 overtog de så den gamle Beauvaisfabrik i Svinninge og transformerede den til det, de nu kalder To Øl City. De har sidenhen inviteret andre bryggeglade nicheproducenter som Æblerov og Læsk ind i varmen, og målet er at gøre To Øl City til et internationalt knudepunkt for ligesindede drikkevareentusiaster.

Bryggeriet vil i de to dage i august blive forvandlet til en festivalplads, hvor gæsterne bogstavelig talt kan komme med helt ind maskineriet og ellers boltre sig i sommerens festivalstemning med alt, hvad der hører med af camping, musik og ikke mindst øl. Med det øgede fokus på de våde varer vil der være rig mulighed for smagsnørderi og forskellige smagsoplevelser.


”Med To Øl City Festival inviterer vi alle til at tilbringe to sommerdage med deres venner og i fællesskab dyrke mangfoldige smags- og musikoplevelser. Vi ser virkelig frem til at åbne hele To Øl City for tusindvis af nysgerrige og feststemte mennesker med appetit på en helt ny festivaloplevelse med koncerter, smagninger og fantastisk mad og drikke i unikke rammer i de gamle fabriksbygninger i Svinninge”, siger stifter og leder af To Øl, Tore Gynther.

Festivalen laver også et samarbejde med CPH:DOX, så der vil også blive vist dokumentarfilm på festivalen.

Det foreløbige program for To Øl City Festival 2022:


(programmet er endnu ikke fuldendt, og flere navne vil blive tilføjet plakaten i de kommende måneder)

Musik: Iceage (DK), Lowly (DK), Jenny Wilson (SE), Savage Rose (DK), Yung (DK)

Cider/Wine: Dorka Homokky Winery (Tokaji/H), Fruksterio (SE), Æblerov (DK)

Beer: Verdant Brewing (UK), The Ale Apothecary (US), KCBC (US), Tue-Tête (CH), Oud Beersel (BE), Põhjala (EE), O/O (SE), Fuerst Wiacek (DE), Stigbergets (SE), Superfreunde (DE), Apex Brewing (SE), Mikkeller (DK), Ārpus Brewery Co (LV), New Barns (UK), Whiplash (IR), Lindheim (NO), Burnt Mill (UK), Underwood (UA), Granzio (CL)

Spirits: Teeling Whisky (IR), CPH Distillery (DK), Stork Club (DE), Thy Whisky (DK), Garguntua (DK)

FAKTA OM TO ØL CITY FESTIVAL
To Øl City Festival foregår den 5. og 6. august i To Øl City, Ringstedvej 13, 4520 Svinninge.

Billetter købes via: ticketmaster.dk

Også bryggeriet Åben har for nylig lanceret sin egen festival, O Festival.

LÆS OGSÅ: Ølbryggeri står bag ny festival i København – syv navne er offentliggjort

Varm op med lidt Jenny Wilson:

ANNONCE