Nyhed

TINA DICKOW-VIDEOPREMIERE: "Er vi mennesker? Er vi dyr"

GAFFA.dk – alt om musik

Kjartan Arngrim medvirker på singlen, der er en forløber for Dickows første dansksprogede album

Tina Dickow optrådte ved GAFFA-Prisen med de to nye sange "Menneskedyr" og "Bitte små ryk", og nu er "Menneskedyr" ude som single, med Folkeklubbens frontmand Kjartan Arngrim som gæst. Singlen er en forløber for albummet Bitte små ryk, Dickows første danskprogede album, der udkommer 1. april.

Sangen udkommer sammen med en video, der er skudt for bare en uge siden i udkanten af Aarhus:
 
– Vi var igang med at øve til vores kommende koncerter og inviterede et par fotografer og lidt venner forbi til leg med kostumer, og det kom der altså denne video ud af, med både vemodig panda, fuld krokodille og trommende gorilla. Se videoen nedenfor.
 
Tina Dickow siger om sangen: – Hvis jeg selv skal sige det, så rammer den hårdt ned i en tid, hvor en ny skygge er trukket ind over kloden. Denne gang ikke på grund af en usynlig virus; denne gang på grund af en mand. Et menneske. Et dyr? Ikke at sangen handler om et bestemt menneskedyr. Den er vævet over mine tanker om den – kæmpestore – del af os selv, hver især, som vi ikke er herre over: instinkterne, tankemønstrene, automatreaktionerne - “urhjernen”. 

Alt det, vi uden at tænke over det, er oppe imod, når vi – så ofte forgæves – forsøger at skabe forandringer. Er vi mennesker? Er vi dyr? Er vi noget midt imellem? Er vi instinkter eller eventyr? En guddommelig fortælling?


LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen 2022: Og vinderne er...

Se videoen til "Menneskedyr":


ANNONCE