Nyhed

Ventetiden er ovre – Arcade Fire annoncerer nyt album og udgiver to singler

GAFFA.dk – alt om musik

I går aftes blev det annonceret, at Arcade Fire gør klar til udgivelsen af deres sjette album WE, med udgivelsesdato den 6. maj. Sammen med annonceringen har de også udgivet dobbeltsinglen ”The Lightning I & II”.

På fem år kan der ske en hel del, må de fleste kunne skrive under på. Umiddelbart har det virket til, at der ikke er foregået særligt meget for Arcade Fire i disse år, men så tager man grueligt fejl, da de efter sigende aldrig har skrevet så meget på et album som på WE. Ud over bandets hovedpersoner Win Butler og Régine Chassagne er albummet også produceret af Radioheads hofproducer Nigel Godrich.

Ligesom hos så meget andet kunst og kultur i disse tider er der et klart islæt af pandemitiden, som har været en slags katalysator for albummet, som Butler kalder et ” 40-minutters kortfattet epos”. De canadiske indielegender har nemlig aldrig været bange for at lade sig røre af samtiden, hvilket ses tydeligt i albummets todeling. Albummets første del ”I” omhandler isolation og ensomhed, mens den anden del af albummet ”WE” handler om genskabelsen af forbindelse med omverdenen.


Som Butler udtaler i forbindelse med annonceringen, er albummet er ”lige så meget om de kræfter, der truer med at trække os væk fra de mennesker, vi elsker, som det er inspireret af det presserende ønske om at overkomme de selvsamme kræfter.”

Ikke nok med udgivelsen af dobbeltsinglen, så har bandet også smidt en musikvideo til de to sammenhængende numre. De to sange er den slags ængstelig, inspirerende stadion-indierock, som kun Arcade Fire kan skabe den. I musikvideoen, der kan ses over artiklen, ser vi bandet spille en koncert på åben gade, der afbrydes af et uvejr.

Det lyder umiddelbart til, at disko- og funk-indflydelserne ikke skulle leve meget længere end til deres sidste udgivelse Everything Now, der nok er det Arcade Fire-album, der har delt vandene mest, blandt fans såvel som anmeldere.


WE udkommer fredag den 6. maj via Columbia Records, og ”The Lightning I & II” er ude nu.

LÆS OGSÅ: Kirkeorglet er skiftet ud med synthesizere, og der er længere mellem de gode sange på Arcade Fires svære femmer.

ANNONCE