Nyhed

Roskilde festival inviterer til efterårsarrangement

Nyt to-dages tiltag sætter fokus på bæredygtighed med musik og workshops

Siden 1971 har Roskilde Festival om sommeren budt på nogle dages ren festivitas med god musik, en fællesskabsfølelse uden lige - og de senere år også spændende oplægsholdere.

Nu bliver sommerens traditionsrige festival suppleret med en efterårsbegivenhed i form af en to dages konference fra den 6. til den 7. oktober - altså i dag og imorgen.

Det nye tiltag har fået navnet Grasp og lægger sig ifølge en pressemeddelse i krydsfeltet mellem en videns- og kulturfestival. Over de to dage får man mulighed for ny inspiration og store kunstneriske, musikalske og gastronomiske oplevelser, står der i pressemeddelelsen.


Grasp vil sætte fokus på bæredygtig forandring, og derfor har man som gæst mulighed for at deltage i workshops og paneldebatter, som handler om alt fra klimakamp til grønt iværksætteri, hvor man kan bidrage med perspektiver og løsninger til aktuelle udfordringer.

Ud over en lang række oplægsholdere får Grasp også besøg af en række danske musikere. Spredt over de to dage har man nemlig muligheden for at opleve First Hate & Cecilie Lind, Clarissa Connelly, Julie Pavon og iB101.


De to dage tager afsæt i hver sit tema, hvor Grasp om torsdagen retter blikket mod, hvordan et folkeligt engagement kan være med til at sætte grøn omstilling på den politiske dagsorden.

Fredag sættes fokus på mad, og hvilken rolle fødevarer spiller i grøn omstilling.

"Ligesom på Roskilde Festival ønsker vi at skabe positiv forandring i mødet mellem kunst og aktivisme, men på Grasp går vi spadestikket dybere og lukker vores deltagere helt ind i kernen. Grasp skaber rum for fordybelse og plads til, at nye ideer kan tage form”, fortæller Roskilde Festivals administrerende direktør Signe Lopdrop i forbindelse med det nye tiltag og fortsætter:


”Vi tror på, at vi gennem nye møder kan skabe oplevelser og indsigter, der sætter skub i forandringer, når vi samler forskere, kunstnere og aktivister. Vi har brug for at bringe samtalen til nye niveauer, hvis vi skal løse tidens udfordringer sammen. Og det skal vi".

Du kan finde billetter til arrangementet lige her.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival vil involvere frivillige i nyt bookingteam

ANNONCE