Nyhed

HØR PLAYLISTEN HER: Det skal Andreas Mogensen lytte til på vej mod rummet

Den danske astronaut er særligt glad for hiphop

Han skulle egentlig have været afsted i dag, på sin tur mod rummet. Men på grund af tekniske detaljer er opsendelsen endnu engang udskudt - denne gang til i morgen klokken cirka 9.27 dansk tid.

I mellemtiden har vi fundet frem til den playliste, der vil blive sat på, når Andreas Mogensen påbegynder sin rumrejse til Den Internationale Rumstation ISS, hvor han skal opholde sig i seks måneder.

Playlisten er lavet af ESA (European Space Agency), og er en blanding af Andreas Mogensens egne ønsker, men også hans kompagnon Jasmins.

I et Facebook opslag skriver Andreas Mogensen, at det vil tage cirka 23 timer efter opsendelsen at ankomme til rumstationen, og at der derfor er masser af tid til at lytte til playlisten, der kan nå at blive sat på repeat næsten fire gange, med sin varighed af 6 timers musik.

Derudover skal Andreas og kompagnonen Jasmin lytte til musik på vej ud til startrampen, hvor Andreas har valgt “Just Another Day” af The Game som første sang når de kører mod startrampen, mens Jasmin har valgt “Unleash the Dragon” af Sisqo som den sidste sang når de ankommer til startrampen.

"Meget passende, ikke?", skriver Andreas Mogensen i Facebook opslaget.

Overvægt af hiphop

Ud fra playlisten kan man vist roligt konkludere, at Andreas Mogensen er særligt glad for hiphop.

Her findes en overflod af prominente hiphoppere som Jay-Z, Dr. Dre, Snoop Dogg, Kanye West og af dansk hiphop findes navne som Suspekt og L.O.C.

Meget passende starter playlisten med "Wing$" af Mackelmore og Ryan Lewis, som sætter starten for en lang række af hiphopnumre. Faktisk tæller playlisten hele 64 hiphopnumre, ud af i alt 84 numre.

Efter sang nummer 64 på listen, skifter genren over i både jazz af Nina Simone med "Feeling Good", til en del rock med alt fra Bruce Springsteens "Old Dan Tucker" til The Doors' "Riders on the Storm".

Af dansk bidrag findes også Mews "Rows", der ligger nummer 69 på listen.

Helt oplagt slutter listen med den ikoniske "Stairway To Heaven" af Led Zeppelin. 

ANNONCE