Nyhed

Iggy Pop og Cat Power i spidsen for ny hyldestplade til Marianne Faithfull

"Det er stadig en sjældenhed at høre en kvinde synge så eksplicit om sex og svigt"

Stjernerne tager telefonen, når Marianne Faithfull ringer. På en stribe stærke album på denne side af årtusindskiftet har den i dag 76-årige brite således fået assistance fra kapaciteter som Roger Waters, Jarvis Cocker, Warren Ellis, Nick Cave og mange flere.

I foråret 2020 landede nyheden om, at Faithfull var livstruende syg med COVID19. Hun overlevede - men den i forvejen vejrbidte stemme er muligvis væk for evigt. Derfor har en række prominente kolleger nu skabt et hyldestalbum, som har fået titlen The Faithfull og udkommer fredag den 8. december. 

Initiativet til albummet blev taget i umiddelbar forlængelse af Faithfulls COVID19-forløb og nyheden om, at hun muligvis ikke ville komme til at synge igen.


"Jeg ville gerne lave noget, som kunne rejse så mange penge som muligt til Marianne," udtaler Tanya Pearson fra organisationen Women of Rock Oral History Project ifølge The Guardian og tilføjede: "Jeg overvejede at organisere en støttekoncert, men på det tidspunkt var pandemien stadig i gang."

Blandt bidragyderne på det aktuelle album er Iggy Pop, Cat Power, Peaches og Shirley Manson, som har valgt at fortolke klassikeren "Why D'Ya Do It?" fra 1979-hovedværket Broken English.

"Jeg var 15 år, da jeg hørte den sang første gang, og den resonerede dybt i mig," fortæller Manson til The Guardian og uddyber:


"Jeg var blevet svigtet af en elsker, og den sang satte ord på mine følelser. Jeg var også vild med, at teksten var så giftig. Det er stadig en sjældenhed at høre en kvinde synge så eksplicit om sex og svigt." 

Marianne Faithfull – En opsang mod det kandiserede technohelvede

ANNONCE