Nyhed

Marianne Faithfull udskrevet efter COVID-19-behandling

GAFFA.dk – alt om musik

Marianne Faithfull takker det engelske sundhedspersonale

Den ikoniske sangerinde med den hæse røst er udskrevet efter at have tilbragt tre uger på hospital i London efter at være blevet testet positiv for COVID-19. Det skriver Rolling Stone.

"Vi er virkelig lykkelige for at sige, at Marianne er blevet udskrevet fra hospitalet i dag, 22 dage efter at være blevet testet positiv for symptomer på COVID-19. Hun vil fortsætte med at komme sig i London,” siger en repræsentant for sangerinden i en udtalelse og fortsætter: "Marianne takker jer alle for jeres omsorgsfulde beskeder, som har betydet virkelig meget igennem en tid, som er så svær for så mange. Hun er også meget taknemmelig over for det britiske sundhedspersonale, som plejede hende på hospitalet og som, uden tvivl, reddede hendes liv."


Efter at være blevet ramt af en forkølelse fulgte Faithfull Storbritanniens retningslinjer om at forblive inden døre. Hun tog herefter til lægen for at få det tjekket, hvor hun altså blev testet positiv for coronavirus og indlagt.

LÆS OGSÅ: Fountains of Waynes Adam Schlesinger er død

Den 73-årige Marianne Faithfull har tidligere haft problemer med helbredet; hun har blandt andet kæmpet med anoreksi, brystkræft og hepatitis C.


Hun påbegyndte allerede musikkarrieren i sine sene teenageår, og har fra 1965 og op til i dag udgivet 21. studiealbum, heriblandt hovedværket Broken English i 1979. Hun er desuden kendt for sit forhold til Rolling Stones-frontmanden Mick Jagger i slut-60'erne.

I 2018 udgav hun – med assistance fra blandt andre Nick Cave og Warren Ellis – sit seneste album, Negative Capability, der fik fem stjerner af GAFFAs Espen Strunk, som kaldte det for en ”sitrende stærk statusopgørelse”.

LÆS OGSÅ: Stort Marianne Faithfull-interview – Opsang mod det kandiserede


Desværre måtte Faithfulls ven og samarbejdspartner, musiker og producer Hal Willner, bukke under for COVID-19 den 7. april. Hal Willner arbejdede også sammen med kunstnere som Lou Reed, Lucinda Williams og Laurie Anderson, var med til at opdage Jeff Buckley og var musikproducer på satireshowet Saturday Night Live fra 1980 til sin død. Hal Willner blev 64 år.

ANNONCE