Nyhed

Marianne Faithfull til Danmark

Den engelske sanger-ikon gæster landet til november

Den britiske sangerinde og sangskriver Marianne Faithfull har mere end 50 års karriere bag sig, og 8. november gæster hun Koncertsalen i DR Koncerthuset, i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival.

Faithfull var blot 17 år gammel, da hun blev opdaget af Rolling Stones' daværende manager, og hendes første hit "As Tears Go By" fra 1964 var da også skrevet af Stones-makkerparret Keith Richards/Mick Jagger. Siden fulgte flere folk-orienterede top 10-hits på kort tid inklusive "Come Stay With Me" og "This Little Bird". Mick Jagger og Faithfull blev kærester og levede det vilde jetset-liv i London, hvilket også inkluderede en del eksperimenteren med stoffer og ifølge legenden også en Mars-bar et følsomt sted, noget, som Faithfull dog har benægtet i sin selvbiografi.

I 1970 sluttede forholdet til Jagger, og Marianne Faithfull blev ramt af en længere nedtur. Hun vendte tilbage i 1979 med albummet "Broken English", hvor tresser-folken var erstattet af et hårdere, mere punkagtigt udtryk og meget personlige sangtekster. Stemmen havde også ændret sig, påvirket af stoffer, røg og alkohol, men stadig stærk.


I 1980'erne var Faithfull stadig påvirket af sit misbrug, men fik dog endnu et comeback med det roste jazz- og blues-album "Strange Weather" i 1987, og i 1990 spillede hun rollen som den overbeskyttende mor i Roger Waters' opsætning af "The Wall" ved den væltede Berlinmur. I 1990'erne udsendte hun flere album, blandt andet "A Secret Life" fra 1995 skrevet og indspillet i samarbejde med David Lynchs faste filmkomponist, Angelo Badalamenti.

I 00'erne udsendte Faithfull flere roste album, men blev også ramt af sygdom, blandt andet brystkræft, og måtte flere gange aflyse turnéer grundet udmattelse. Hun er dog på benene igen. På sit seneste album "Give My Love to London" (2014) samarbejder hun med store navne som Nick Cave, Roger Waters og Anna Calvi samt musikere fra Portishead og Nick Cave and the Bad Seeds.

Sidste efterår gav Marianne Faithfull et interview til GAFFA, hvor hun blandt andet sagde følgende:


– I tresserne drak jeg slet ikke, det var kun stoffer – og det var meget milde stoffer. Jeg mener, at dæmoniseringen af stoffer og stofafhængige har været ganske forfærdelig og gjort problemet meget, meget værre. Da vi var unge, og det alt sammen var glæde og sjov – og det var det – tog vi sgu ikke stoffer som sådan, sådan som de tror. Vi havde det sjovt, røg en joint, tog noget LSD – og det var det. Det var alt, jeg gjorde. Det var først meget senere, da jeg skred og forlod Mick (Jagger, red.), at det blev så mørkt. Og så blev jeg heroinmisbruger, hvilket ikke ligefrem var sjovt. Men jeg tror faktisk, det hjalp – jeg er sikker på du forstår, hvad jeg mener. Det var selvmedicinering, ikke? Og jeg slog jo ikke mig selv ihjel, trods alt.

Læs hele interviewet her

Billetsalget til koncerten er i gang. Find billetter via GAFFA Live.


Hør "Sparrows Will Sing" fra Faithfulls seneste album:

ANNONCE