Nyhed

Björk annoncerer Europaturné

Turnéen starter i Lissabon den 1. september

I september 2022 udgav Björk sit tiende studiealbum, Fossora. Dette forår giver hun koncerter i Japan, Australien og USA - og nu har hun så annonceret sin ankomst til Europa i efteråret, hvor Cornucopia-turnéen besøger 13 byer fra starten af september. 

Cornucopia-konceptet er baseret på Björks tidligere album Utopia. Forestillingen havde premiere over otte aftener i New York i foråret 2019 og besøgte Royal Arena i København i december 2019. 

Den nye udgave af Cornucopia-showet kommer også til at indeholde materiale fra det foregående album - men med små ændringer for at kunne tilføje materiale fra hendes seneste udgivelse, den Grammy-nominerede Fossora. Björk fortæller i en pressemeddelelse:


”Med Cornucopia var det hele tiden planen, at det skulle være en verden for både Utopia og det efterfølgende album, som er ude nu og hedder Fossora. Jeg er virkelig spændt på at have premiere på sammenstøddet mellem disse to verdener i den sydlige del af Europa til efteråret.”

Turnéen byder på digitale visuals skabt af Tobias Gremmler, Andy Huang og Nick Knight. Scenedesignet står Chiara Stephenson for. Forestillingen inkluderer også fløjte-septetten Viibra, foruden klarinetter, en harpe, slagtøj og elektroniske elementer.

Hertil kommer et antal instrumenter, som er fremstillet særligt til forestillingen og indgår i et unikt lyddesign, der blandt andet inkluderer er et specialfremstillet rumklangskammer.


Billetter kan købes fra den 3. februar klokken 9.00 og mere information kan findes her

Turnéplan

1. september - Altice Arena, Lissabon, Portugal
4. september - WiZink Centre, Madrid, Spanien
8. september - Accor Arena, Paris, Frankrig
12. september - Mediolanum Forum, Milano, Italien
16. september - O2 Arena, Prag, Tjekkiet
19. september - Wiener Stadthalle, Wien, Østrig
23. september - Unipol Arena, Bologna, Italien
18. november - Tauron Arena, Krakow, Polen
21. november - Barclays Arena, Hamburg, Tyskland
24. november - Quaterback Immodilien Arena, Leipzig, Tyskland
28. november - Hallenstadion, Zürich, Schweiz
2. december - Zénith, Nantes, Frankrig
5. december - Arkéa Arena, Bordeaux, Frankrig


KLASSIKEREN fylder 25: Da Björk udgav mesterværk i skyggen af mordforsøg

ANNONCE