Nyhed

Første gang i 10 år: Nu er der ny musik fra Kaizers Orchestra

I efteråret spiller det norske rockband Kaizers Orchestra hele 56 udsolgte koncerter for i alt 80.000 fans. I dag udgiver de deres første single i 10 år.

Den kommende efterårstur blev udsolgt på under et kvarter, så bandet må siges at være hyperaktuelt, på trods af, at det er 10 år siden de sidst har udgivet ny musik.

Men nu er kadencen ophørt, og i dag udgiver Kaizers Orchestra den nye single ”Dine Gamle Dager Er Nå”.

I en pressemeddelelse fortæller bandet, at det har været en særlig oplevelse "at komponere det første Kaizer's nummer i 10 år".

– Det var en speciel og inspirerende oplevelse at komponere det første Kaizers-nummer i 10 år. Mange har spurgt os, om vi har gemt materiale gennem årene til et eventuelt comeback.

– Det har vi ikke! Vi ser på musikken, vi laver i dag som nutidig. Det har noget at gøre med følelser, udvikling og styrke. For at lave musik, der er relevant for os, er det nødvendigt at kigge på nye idéer. Janove skrev denne single ”Dine Gamle Dager Er Nå” i januar i år, bare en uge inden den første øver, vi havde, lyder det.

De fortæller også, at de havde lyst til at lave noget der kunne beskrives som "en klassisk rockhymne med Kaizers unikke instrumentering".

– Her har du percussion, trommer, gulvbas, riff på den ene guitar, monumentale power-akkorder på den anden samt et genkendeligt tangent-riff. Den åbner med vores signaturbeat, som vi kalder et ”Bowie”-riff på keyboardet, før sangen eksploderer og bliver den genkendelige Kaizer-rock, vi kender.

Arrangementet er inspireret af Bowie og Queen, men også nyere referencer til The War On Drugs og Bon Iver og en solid dose 80'er generelt, lyder det.

Lyt til den nye single her

ANNONCE