Nyhed

HELHJERTET HYLDEST: Cat Power tager på turné med femstjernet coveralbum

Det amerikanske indie-ikon besøger syv europæiske storbyer med sin personlige Bob Dylan-hyldest

I det aktuelle nummer af GAFFA kan du læse et stort interview med amerikanske Chan Marshall - alias Cat Power. Anledningen er udgivelsen af livealbummet Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert, hvor Marshall - som titlen antyder - har genskabt Bob Dylans legendariske koncert, sang for sang.

Livealbummet er indspillet i London i efteråret '22, og siden har Marshall genopført koncerten flere andre steder - senest i Los Angeles. Og nu får også fanskaren på det europæiske fastland mulighed for at opleve hendes hyldest til den stilskabende, 82-årige kollega, som selv er på turné i USA i disse uger.

Efter en række koncerter hjemme i USA i februar-marts '24, kommer Marshall og band til Europa i april, hvor hun giver koncerter i blandt andet Oslo, Stockholm, Paris og Berlin, inden hun runder af i London, hvor hyldesten havde premiere i sin tid. 


"Det er et ambitiøst projekt – men det lykkes, som man nu kan forvisse sig om på dette fine livealbum fra den særlige aften i november '22. Det er i sig selv en fornøjelse at høre disse smukke (i og i sin tid stærkt nyskabende) sange foldet ud og fremført samlet for første gang i over 50 år," skrev GAFFAs anmelder om livealbummet og tilføjede:

"Og hvad mere er: At høre Marshall ånde liv i dem – frem for at genhøre den historiske liveoptagelse – tillader lytteren at rekapitulere og lytte til sangene med nye ører. Ikke som et historisk dokument fra en svunden tid, men som dét, de i sin tid var og stadig er: En levende, fabulerende poesi, som på én eller anden måde formår både at være enigmatisk drømmeagtig og krystalklar på samme tid. Stort."

Cat Power kunne senest opleves herhjemme i sommeren '22, hvor hun gav koncert på Heartland Festival på Fyn.


LEGENDEMØDE: Cat Power genskaber legendarisk koncert på nyt livealbum - hør to sange her

ANNONCE