Nyhed

LEGENDEMØDE: Cat Power genskaber legendarisk koncert på nyt livealbum - hør to sange her

Indielegendens genopførelse af historisk Bob Dylan-koncert udkommer som livealbum

Det er efterhånden 25 år siden, Chan Marshall - alias Cat Power - fik en form for gennembrud med sit fjerde studiealbum, Moon Pix. Siden har Marshall markeret sig som en af sin generations mest bemærkelsesværdige sangskrivere - og fortolkere.

Foruden en række kritikerroste album med egne sange, har Marshall således udgivet tre album med personlige fortolkninger af andres sange: The Covers Record fra 2000, Jukebox fra 2008 og senest sidste års Covers, hvor sange af blandt andre Nick Cave, Iggy Pop, Lana Del Rey og Bob Seger tages under kærlig behandling af det nu 51-årige indie-ikon. 

Nu er der så godt nyt fra fortolkeren Marshall i form af livealbummet Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert, optaget i netop Royal Albert Hall i London i efteråret 2022.


Cat Power i DR Koncerthuset, november 2015. Foto: Eskil Olaf Vestre.
Cat Power i DR Koncerthuset, november 2015. Foto: Eskil Olaf Vestre.

Her havde Marshall valgt at genopføre hele Bob Dylans legendariske 1966-koncert fra Manchester Free Trade Hall - som i mange år var kendt som hans "Royal Albert Hall Concert" på grund af en fejlagtig påskrift på en piratoptagelse af koncerten.

Dylans koncert fandt sted få uger før udgivelsen af hans store album Blonde on Blonde og bød på først et akustisk og siden et elektrisk sæt, og inkluderede sange som "Visions of Johanna," "Desolation Row" og "Like a Rolling Stone." 


"Dylans sange har talt til mig og inspireret mig mere end nogen anden sangskriver, lige siden jeg begyndte at lytte til dem som 5-årig," udtaler Marshall i en pressemeddelelse forud for livealbummet, som udkommer den 5. november. Hun tilføjer:

"Jeg havde og har stadig så stor respekt for manden, som skabte så mange sange, som har hjulpet millioner af mennesker til at tænke bevidst og bidraget til at forme deres syn på verden. Så selvom mine hænder rystede så meget, at jeg var nødt til at beholde dem i lommen, så føltes det som en stor ære at stå der."


En martret sjæl på ret kurs

ANNONCE