Nyhed

NU ER DET HELT SIKKERT: Liam Gallagher fejrer Oasis-albums 30-års jubilæum med turné

Gallagher teasede allerede i maj for turnéen, men gør den nu officiel med annonceringen af en række koncertdatoer

I august 2024 er det 30 år siden, den britiske rockgruppe Oasis udgav debutalbummet Definitely Maybe, som cementerede deres status som en af datidens største rocknavne med hits som "Live Forever” og ”Supersonic”.

I maj måned gik en af gruppens frontpersoner, Liam Gallagher, ud på sin Twitterprofil og annoncerede, at han ville fejre jubilæet ved at spille det ikoniske album i fuld længde på udvalgte spillesteder til næste år:

”Da det er 30 år siden, DM (Definitely Maybe, red.) blev udgivet til næste år, har jeg tænkt mig at spille albummet fra start til slut på nogle få BIBELSKE spillesteder,” lød det dengang på Twitter.


Sidenhen har fans måtte vente tålmodigt på flere nyheder. Og nu forløser Gallagher spændingen ved at annoncere detaljerne om sin jubilæumsturné. I alt indebærer turnéen, der har fået titlen ”Definitely Maybe 30 Years”, 12 koncertdatoer rundt omkring i England og Irland. Turnéen starter i Sheffield den 2. juni 2024 og slutter den 27. juni i Manchester.

”Jeg hopper rundt i huset for at annoncere ’Definitely Maybe’-turnéen,” skulle Gallagher have udtalt. Det skriver NME.

”Uden tvivl 90’ernes vigtigste album. Jeg ville ikke være nogen steder uden det, og det ville du heller ikke, så lad os fejre det sammen,” lød det videre fra Gallagher.


Gallagher har siden annonceringen delt flere billeder på sin Instagram med den tidligere Oasis-guitarist, Bonehead, hvilket kan tyde på, at hun muligvis vil drage med Gallagher på turné.

Oasis gik officielt hver til sit i 2009 efter flere udskiftninger. Kort før bruddet spillede de koncert på Roskilde Festivals Orange Scene, hvor GAFFAs anmelder lagde mærke til, at stemningen i bandet var anderledes: ”Der er en gnist, der skal genfindes, og en kunstnerisk selvtillid, der skal opøves, så storebror og lillebror ikke ender med for alvor blot at blive en skygge af sig selv,” lød det blandt andet i anmeldelsen.  

I stedet for at finde gnisten, endte Oasis dog med at gå hver til sit, og sidenhen har Oasis-brødrene Noel og Liam været aktuelle med egne soloprojekter. Sidste år aflagde Liam dansk visit med en koncert på den København-baserede festival Syd for Solen.


”Liam Gallaghers koncert på Syd For Solen fredag aften vidnede om en mand, der har meget nyt på hjerte, men hvis berettigelse i verden topper med det gamle. En kendsgerning, der trods et beundringsværdigt forsøg på at implementere det nye repertoire også virker til at være accepteret,” lød det om koncerten, der i øvrigt modtog fire stjerner.

Se den fulde plan for Gallaghers jubilæumsturné

 • 2. juni – Sheffield, Utilita Arena
 • 3. juni– Cardiff, Utilita Arena
 • 6. juni – London, The O2
 • 7. juni – London, The O2
 • 10. juni – London, The O2
 • 15. juni – Manchester, Co-op Live
 • 16. juni – Manchester, Co-op Live
 • 19. juni – Glasgow, OVO Hydro
 • 20. juni – Glasgow, OVO Hydro
 • 23. juni – Dublin, 3Arena
 • 24. juni – Dublin, 3Arena
 • 27. juni – Manchester, Co-op Live

Liam Gallagher om sin bror: "Han har gjort meget skade på Oasis som band"

ANNONCE