Nyhed

MANCHESTER-DRENGE: Liam Gallagher og John Squire i nyt samarbejde - første single udkommer snart

Liam Gallagher og John Squire fra Stone Roses har delt første single fra kommende, fælles album

Manchester-musikerne Liam Gallagher og John Squire har endelig afsløret detaljerne om deres længe ventede fælles projekt. Den første single "Just Another Rainbow", forventes at blive udgivet næste måned.

Gallagher, tidligere frontmand for Oasis samt Squire, tidligere guitarist for Stone Roses, har længe teaset et muligt samarbejde. Deres første single, "Just Another Rainbow", kan nu forudbestilles på vinyl, og der er også løfte om "mere ny musik i løbet af året."

Stone Roses gav deres sidste koncert som gruppe i Danmark i 2012 til én jammerlig GAFFA-stjerne og et ekstremt uimponeret publikum. I 2019 erklærede bandet, at det var endegyldigt slut. 

Den kommende single "Just Another Rainbow" beskrives som en kombination af Squires "øjeblikkeligt uforglemmelige psychedelisk prægede guitar" og Gallaghers vokal, der leverer "lidenskab, personlighed og overbevisning."


I en pressemeddelelse udtaler Squire, "For mig er den mest åbenlyse fortolkning af "Just Another Rainbow", at det handler om skuffelse, og budskabet er, at du aldrig får, hvad du virkelig ønsker. Men jeg kan ikke lide at forklare sange; det synes jeg er lytterens privilegium, det er hvad du ønsker det skal være. For mig er det også et af de mest opmuntrende numre, vi har lavet sammen, hvilket er underligt."

"Just Another Rainbow" giver en forsmag på det længe omtalte fællesalbum, men den nye duo lover, at der vil komme meget mere ny musik og måske endda koncerter. Gallagher roser derudover Squire som "en top-sangskriver," og uddyber:  "det er godt at se, at han er tilbage med at skrive sange, og fandens gode endda."

Deres venskab går tilbage til Oasis' begyndelse, da Gallagher som 16-årig så Stone Roses live. Efter adskillige samarbejder og en sceneoptræden sammen i Knebworth i 2023, har de nu skabt et album sammen, produceret af Greg Kurstin. Albummet har ifølge Gallagher nogle "mega melodier" og enestående guitararbejde fra Squire.


Liam Gallagher, der i 2022 udgav sit tredje soloalbum C'mon You Know, vil også fejre 30-års jubilæet for Oasis' debutalbum Definitely Maybe med en turné i 2024.

Mere på det jævne end nogensinde før

ANNONCE